MADEN İŞ SENDİKASI

CHP içinde yeni gruplar oluşuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP içinde yeni gruplar oluşuyor
Olağanüstü kurultay tartışmalarına bayramarası veren CHP'de, eylül ayının hareketli geçmesi bekleniyor. Mevcut yönetim veya Muharrem İnce cephesiyle yola devam edilemeyeceğini savunanlar yeni arayışa girdi. Bu arada Mart 2019'daki yerel seçimlerde belediye başkanı adayı olmak isteyenler, parti içinde temayül trafiği başlattı.
haber altı 2 komulabilir
haber İçi

Bir yanda genel başkanlık diğer yandan belediye başkanlığı koltuğu için parti içi mücadele sürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tepki ve tartışmaların ardından A Takımı'nda değişikliğe gitse de parti içindeki kurultay tartışmaları sürüyor. Parti içinde yeni gruplaşmalar var.

16 Temmuz'da olağanüstü kurultay için imza kampanyasını başlatan Muharrem İnce cephesi 559 imzada kalmıştı. Kurultay için gerekli 622 imza toplanamayınca genel merkez kurultay taleplerine kapılarını kapattı.

Ardından Ankara'da bir ayara gelen parti içi muhalefet yeni yol haritasını tartıştı .Ancak henüz bir yol alınamadı. Hal böyle olunca CHP'deki bazı gruplar mevcut yönetim veya Muharrem İnce cephesiyle yola devam edilemeyeceğini savunarak yeni arayışa girdi.

Parti içinde sözü geçen bazı isimlerin bir platform kurmayı hedeflediği öğrenildi.

Bu platforma da "9 Eylül" adının verileceği belirtildi. 9 Eylül günü de bu platformun bir bildiri yayımlayacağı, genel merkeze kurultayı toplaması için çağrı yapacağı kaydedildi.

Kendilerine "3'üncü Yol Hareketi" adını veren bir grubun da kurultayın toplanması için girişimde bulunacağı ifade edildi.

Kurultay tartışmalarına paralel olarak yürütülen CHP'deki bir diğer gündem maddesi de Mart 2019'daki yerel seçimler. Muharrem İnce'ye destek veren belediye başkanları yeniden seçilememe kaygısı yaşarken bazı milletvekilleri de büyük kentlerden aday olmak istiyor.

Eski CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'ın Aydın, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan İzmir, Gürsel Tekin ise İstanbul'dan adaylık için talebini gündeme getirdi. İddialara göre, vekillerin belediye başkanlığı adaylığına sıcak bakmayan CHP lideri, Özkan ve Tezcan ile yaptığı görüşmelerde  talepleri veto etti.

Bu arada yerel seçimler çalışmasına başlangıç için 29 Ağustos'ta Parti Meclisi toplantısı yapılacağı öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarmadan Kenevir OperasyonuÖnceki Haber

Jandarmadan Kenevir Operasyonu

Savaştepe'de KazaSonraki Haber

Savaştepe'de Kaza

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar