CHP'de Disipline Sevkler İllerde Sürecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'de Disipline Sevkler İllerde Sürecek
24 Haziran sonrası CHP'de başlayan parti içi tartışmalar, mevcut yönetimin masaya disiplin kartını koymasıyla arttı. Disiplin sürecinin il ve ilçe teşkilatlarına yayılması bekleniyor. Bazı belediye başkanlarının da Genel Merkez’e baskı yaptığı ifade ediliyor. Disiplin hamlesine karşı çok sayıda teşkilattan “Kurultay” sesleri yükselmeye devam ediyor.

24 Haziran seçimlerinde istediği sonu elde edemeyen CHP'deki parti içi tartışmalar devam ediyor.

Ulusal Kanal, yaşanan tartışmalara ilişkin CHP kulislerinin nabzını tuttu.

CHP'li yöneticilerden edinilen bilgilere göre, Elazığ'dan milletvekili seçilen Gürsel Erol ile başlatılan disiplin süreci il ve ilçe örgütlerinde genişletilecek. Mevut yönetime istifa çağrısı yapan Erol, kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

CHP'de bir milletvekilinin disipline sevk edilmesi için önce PM’de onay alınıyor. Üye ile il ve ilçe yöneticilerine ilişkin ise disiplin süreci bağlı olduğu örgütte yapılıyor. Bu kapsamda bazı üye, il ve ilçe yöneticileri hakkında bağlı oldukları teşkilatlarca disiplin dosyalarının hazırlanacağı kaydedildi.

CHP'li kaynaklar Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasına rağmen hala parti teşkilatlarında olağanüstü kurultay talebinin olduğunu ifade etti.  Kaynaklar, bazı belediye başkanlarının ise kurultaya gidilmemesi konusunda genel merkeze telkinde bulunduğunu söyledi. Birçok ismin, mevcut yönetimin değişmesi durumunda yeniden belediye başkanı seçilmesi konusunda kaygısı taşıdığı belirtiliyor. 

Ulusal Kanal'a bilgi veren kaynaklar Perşembe günü yapılan Parti Meclisi toplantısına ilişkin de bilgiler verdi. Buna göre, toplantıda yalnızca disiplin süreci masaya yatırıldı, seçim sonuçları ise gelecek hafta yapılacak Parti Meclisi toplantısında değerlendirilecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yerel seçimleri öne çekmek istiyorÖnceki Haber

Yerel seçimleri öne çekmek istiyor

Bu Kavşakta Kaçıncı KazaSonraki Haber

Bu Kavşakta Kaçıncı Kaza

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar