CHP’li Özel: “6 yıl değil 60 yıl da geçse Soma’yı unutmamak ve unutturmamak boynumuzun borcudur

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Özel: “6 yıl değil 60 yıl da geçse Soma’yı unutmamak ve unutturmamak boynumuzun borcudur”
 
CHP Grup Başkan vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma Maden faciasının 6. yılı anma programları için Soma’ya geldi.
 
CHP Grup Başkan vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, “6 yıl değil 60 yıl da geçse Soma’yı unutmamak boynumuzun borcudur” dedi.   
 
CHP Grup Başkan vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma Maden faciasının 6. yılı anma programları için Soma’ya geldi.
İlk olarak beraberindeki CHP heyeti ile Soma Maden şehitliğini ziyaret eden Özel, mezarlıklara karanfil bırakırken, şehit aileleri ile sohbet ederek taziyelerini bildirdi. CHP Grup Başkan vekili Özel, Şehitlikte yaptığı konuşmada, Soma Maden faciasının Dünyanın sayılı maden kazalarından biri olduğuna dikkat çekerek, “Bugün 13 Mayıs, facianın üzerinden 6 yıl geçti. Türkiye’nin en büyük maden kazası, iş kazası. Pandemi şartlarında, maskelerimizle, mümkün olduğunca sosyal mesafeye uyarak, acıyı paylaşmak için mezarları ziyaret ettik. ailelerle görüştük. 6 yıl değil 60 yıl da geçse Soma’yı unutmamak, unutturmamak boynumuzun borcudur. Hem ailelere, hem de tüm madencilere” ifadelerini kullandı.
 
Madenci aileleri, CHP heyeti ile birlikte dua yapan Özel, daha sonra Soma Beşyol Madenci Anıtı önünde, Bağımsız Maden İş Sendikası, KESK, Eğitim-Sen, Sosyal Halklar Derneği tarafından ortaklaşa facianın yaşandığı saat ile aynı anda düzenlenen anma programına katıldı. 
 
Özgür Özel burada da yaptığı basın açıklamasında, kazadan bugüne değişen bir şey olmadığını söyleyerek, “Bundan 6 sen önce bu dakikalarda Soma’da bir maden ocağında, madene indikten 6-7 saat sonra emekçilerin nefesleri kesilmeye başladı. ve bu dakikalarda 301 işçi kardeşimiz yerin üstü sıcak olsun diye indikleri yer altında can verdiler. Onların canını alan şey karbonmonoksit zehirlenmesi değildi. Onların canını alan şey sermayenin kendilerine dayattığı eşitsiz, haksız güvencesiz koşullarda çalışmak zorunluluğuydu. O gün unutursak yüreğimiz kurusunlar diyenler, hiç bir şey eskisi gibi olmayacak diyenler bugün burada yok.” dedi
 
Emekçileri, madencileri Türkiye işçi sınıfını Soma’dan saygıyla selamladığını ifade eden Özel, “Parası olanın korunacağı, emekçilerin madencilerin işçilerin ölüm pahasına madenlerde çalışacağı sistemi reddediyoruz. Ve buradan sesleniyoruz, madencinin, işçinin, esnafın, köylünün, sesi hep birlikte çıkmalıdır. Yeni bir düzen kurulmalıdır. O düzen kurulana kadar, işçinin madencinin, esnafının, Soma’nın, Manisa’nın Türkiye’nin Yolu açık olsun. Sizleri ve evlatlarınızı ayrı ayrı selamlıyoruz.   Sağ olun var olun, İşçiler kazanacak, işçi sınıfı kazanacak. Soma Kazanacak biz kazanacağız” şeklinde konuştu.
 
Özel’in konuşmasının ardından anma programına katılan sivil toplum örgütleri ve sendikalar tarafından tek tek basın açıklamaları okunduktan sonra atılan sloganların ardından anma programı sona erdi.
 
Anma programı nediyle Soma Beşyol mevkinde Polis ve Trafik Ekiplerinde geniş güvenlik önlemleri alındı.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzin Gelir Gelmez 6 Ünite ÇalışacakÖnceki Haber

İzin Gelir Gelmez 6 Ünite Çalışacak

Bizim İçimizdeki Bu Ateş Hiç BitmezSonraki Haber

Bizim İçimizdeki Bu Ateş Hiç Bitmez

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar