MADEN İŞ SENDİKASI

Çiftçi Kardeşlerim Aracının Muayenesini Unutma

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
0
haber altı 2 komulabilir
haber İçi

Çiftçi  Kardeşlerim Aracının  Muayenesini Unutma

Ülkemizde tescilli lastik  tekerlekli  traktör ve tarım makinesi sayısının birçok Avrupa Birliği ülkesinden fazla olmasının , lastik tekerlekli traktörlerin muayene ve kontrollerinin yeterince ve etkin olarak yapılmamasının, güvenlik tertibatının yetersiz olmasının , ayrıca bu araçların karayolu trafiğinde yoğun olarak kullanılmasının trafik güvenliği açısından tehlike yaratmaktadır . İlimizde ve ilçemizde tarım sezonunun başlaması nedeniyle her yıl Haziran ve Eylül ayları arasında traktörlerin en çok kaza yaptığı dönemdir . Yaklaşan bu dönemde çiftçilerimizin traktörlerinin gerekli bakım ve muayeneleri ni üzücü olaylarla karşılaşmamak için yaptırmaları gerekmektedir. Çünkü kazalarda ölüm oranının en yüksek olduğu araç cinsi traktörler dir . (2007-2012 ) ölümlü trafik kazalarının toplam kazalar içinde oranı %2,5 iken traktörlerin karıştığı kazaların ölümle sonuçlanma oranı yaklaşık dört kat fazladır. Çiftçilerimiz trafikte her an sorumlu davranmalıdırlar. Toplumsal sorunun çözümü için ilgili tüm tarafların desteği ve etkin müdahalesi gerekmektedir.

19 Şubat 2014 tarihinde yürürlüğe giren yönetmeliğe göre , muayenesi olmayan araçların satışı yasaklanmıştır .

Bu nedenle traktör sahiplerin muhtemel bir satışı sırasında çıkacak gecikme ücretleri nedeniyle mağdur olmamaları için muayenelerini geciktirmeden yapmaları son derece önemlidir. Traktör muayeneleri tüm sabit istasyonlarda yapılmakta  0850 222 88 88 çağrı merkezlerini arayabilirler.

TÜVTÜRK Randevuları ücretsizdir . TÜVTÜRK ‘ün internet adresi www.tuvturk.com.tr  olup randevular buradan tamamen ücretsiz olarak alınabilmektedir. Trafik güvenliğinin artırılması yolunda traktörlerin de periyodik muayenelerinin yapılması ve trafik güvenliği düzeylerinin yükseltilmesi , tüm yol kullanıcılarını koruyacak , yaralanmaları ve ölümleri azaltacaktır . Bu bilgiler ışığında tüm çiftçi üyelerimizin bilgilendirilmesini ve aracının muayenesini yaptırarak kazasız belasız bir tarım sezonu geçirmelerini diler saygılar sunarım .

 

                                                                                                          Adil YÖRÜK

                                                                                            Soma Ziraat Odası Başkanı 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Soma Maden İşçileri yürüdüÖnceki Haber

Soma Maden İşçileri yürüdü

Somanın Hesabını Kim VerecekSonraki Haber

Somanın Hesabını Kim Verecek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar