MADEN İŞ SENDİKASI

Somanın Hesabını Kim Verecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
0
haber altı 2 komulabilir
haber İçi

SOMA’NIN HESABINI KİM VERECEK?

301 işçimizin hayatını kaybettiği Soma’daki maden faciasının faturasını Vali ve Emniyet Müdürüne kesen AKP böylece sorumluluktan kurtulmaya çalışmaktadır.

Manisa Valisinden sonra Emniyet Müdürü de görevden alınarak merkeze çekilmiştir. Vali Abdurrahman Savaş bir yıl, Emniyet Müdürü Erhan Alkaya ise sadece üç ay Manisa’da görev yapmışlardır.

Bu atamaların tek nedeni, Soma’da maden işçilerinin Başbakan’a karşı yaptıkları protestolardır. Kazanın ilk gününden itibaren iktidarı ile muhalefeti ile birlikte acıları paylaşırken Başbakan Soma’ya gelerek bu sağduyu ortamını yok etmiş ve tahammülsüzlüğü burada şiddete dönüşmüştür. Eşini, evladını, kardeşini, babasını kaybetmiş acılı insanların tepkilerine tokatla ve tekmeyle cevap vererek Soma’nın acısını daha da artırmışlardır.

AKP, önce Soma’nın hesabını vermesi gerekmektedir. Facianın sorumlusu kömür madenlerini taşeron şirkete veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, iş güvenliği tedbirlerini almayarak 301 işçinin ölümüne neden olan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. ve gerekli denetimleri yapmayan, yaptığı halde eksikleri görmezden gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıdır.

Bakanlar istifa etmediği gibi bu bakanlık ve kurumlardan bir tek kişi bile görevden alınmamıştır. Görevden azledilmesi veya istifa etmesi gerekenler koltuklarında otururken faturanın başkalarına kesilmesi sadece hedef saptırmaktır.  

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA


            Aşağıdaki sorularımın aracılığınızla İçişleri Bakanı Sayın Efkan ALA tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Saygılarımla


                                                                                                          Hasan ÖREN
                                                                                                          Manisa Milletvekili

 

Manisa Valisinden sonra Emniyet Müdürü de görevden alınarak merkeze çekilmiştir. Hükümetin, 301 işçimizin hayatını kaybettiği Soma maden faciasının sorumluluğundan kurtulmak için Vali ve Emniyet Müdürünü görevden aldığı iddia edilmektedir. Ayrıca Soma’da maden işçilerinin, Başbakan’a ve AKP Milletvekillerine karşı yaptıkları protestoların bu atamalarda etkili olduğu düşünülmektedir.

Vali Abdurrahman Savaş bir yıl, Emniyet Müdürü Erhan Alkaya ise sadece üç ay Manisa’da görev yapmışlardır. Bilindiği üzere devlet görevlerinde üç ay başarı veya başarısızlık için bir gösterge değildir. Dolayısı ile bu durum devlet yönetiminde zafiyet olarak görülmektedir.  

Bunlara göre;

1-      Manisa Valisi ve Emniyet Müdürünün görevden alınarak, merkeze çekilme gerekçeleri nedir?

2-      Bu atamalarda Soma’da Başbakana karşı yapılan protesto gösterilerinin etkisi olmuş mudur?

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçi Kardeşlerim Aracının Muayenesini UnutmaÖnceki Haber

Çiftçi Kardeşlerim Aracının Muayenesin...

MHP’Lİ AKÇAY’DAN ANLAMLI TEKLİFSonraki Haber

MHP’Lİ AKÇAY’DAN ANLAMLI TEKLİF

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar