MADEN İŞ SENDİKASI

ÇOK SESLİ KONUŞAN TÜRKİYE'DEN TEK SESLİ SUSTURULAN TÜRKİYE'YE

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇOK SESLİ KONUŞAN TÜRKİYE'DEN TEK SESLİ SUSTURULAN TÜRKİYE'YE
haber altı 2 komulabilir

Ülkemizin gerçek gündemi özelleştirmelerden sonra üretime dönük yatırımlar yapılmadığından işsizliğin artması , devletin gelirinin üretimle değil sadece vergiyle olması bu vergilerin adil dağıtılmayıp faizlere ödeme yapılması, paramızın değer kaybıyla çalışan ve emeklilerimizin alım gücünün kalmaması,esnaf ve sanayicinin zor durumda olmasıdır. Ülkemizde demokrasi iyi gitmiyor, medya,yargı ve devlet kurumları iktidarın baskısı altındadır.

       Televizyon kanalında sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar kişi adı zikretmeden bir tespit yaptı diye polisle evinden alınıp ifadeleri alınmış denetimli imza ile serbest bırakılmışlardır.Bunun adı sindirmedir. Zaten devlet bankalarından düşük faizli uzun vadeli kredilerle medya yandaşın eline geçmiş, yandaş olmayan birkaç kanala yayın durdurma ve para cezaları verilmektedir.         

       Hulusi Akar Genelkurmay Başkanı iken astlarından balyoz, Ergenekon, Casusluk davalarının içine sokularak haksızlığa uğrayan, cezaevlerinde yatan,intihar eden subaylar acılar çekerken seyretmiştir. Ordu içinde Fetocular semirirken seyrettiği için astları darbe girişimine kalkışmış kendisi alnına silah dayanarak esir düşmüştür.

       Ben Kara Harp Okulunda 3 yıl öğrenim görmüş bir Harbiyeli olarak değerlendirmem; Komutan Cumhuriyet karşıtı yapılanmaların karşısında durur, asker arkadaşının , vatanının ,bayrağının, Cumhuriyetin uğruna ölmeyi öğrenir. Bu ruhu içinde hisseden subay asker arkadaşlarını haksızlığa uğramasını seyretmez, darbeye karşı ise canını değil şerefini korur.Yani şehit olur alnına silah dayatmaz, dayattı isede bir daha o görevde kalamaz.

      TBMM’inde bütçe görüşmelerinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile CHP grup bşk vekili Özgür Özel kendine hakaret etmeden eleştirdi diye önce Cumhurbaşkanı tarafından hakkında tazminat ve ceza davası açılacağı söyleniyor,sonra Hulusi Akar tarafından tazminat davası açılıyor.   

       Seçilmişler ve atananlar halkına hizmet ederken icraatları eleştirilirse buna tahammül edip gidişatı düzeltecektir. 1977 yılında kendini en ağır eleştirileri yapan  Levent Kırca sanatçımızı  Başbakan Bülent Ecevit makamında nezaketle ağırlamıştır. Eskiden devleti yöneten hepsini rahmet ile andığım Demirel,Ecevit,Türkeş ve Erbakan birbirleri ile  rakip olmalarına rağmen  nezaket ve saygıyı bırakmadılar. Kendilerini yazarlar gazetelerde karikatürler ve yazılarla, sanatçılar tiyatrolarda rollerini yaparak eleştirmişler, bunların hepsine tahammül etmişlerdir.

        Ben 12 Eylül darbesinde darbeci generallerine boyun eğmeyerek harp okulundan apoletleri sökülerek atılıp Mamak cezaevinde yatan sıkıyönetim mahkemelerinde yargılanan  biriyim,aktif siyasetin içinde iken AK partinin milletvekilleri Bülent Arınç, Hüseyin Tanrıverdi, Mehmet Çerçi’yi  CHP milletvekillerimiz Erdoğan Yetenç, Ufuk Özkan, Hasan Ören,Şahin Mengü’yü eleştirdim. Manisa Milletvekili Grup başkan vekili Özgür Özel’i de Manisa örgütünün tüm üyeleriyle yapılan toplantısında  seçim sürecindeki doğru bulmadığım müdaheleci tavır,söylem, tarz ve davranışları nedeniyle en ağır eleştirileri yaptım. Herkes eleştirilebilir. Şimdide Özgür Özel ülkemizi yönetenlere onur kırmadan ve hakaret etmeden icraatları ile ilgili eleştiri yapıyor.Şimdi Özgür Özel’e haksızca yargısız infaz ve hakaretler yapılıyor,hepimizin onun yanında olmak haksızlığa karşı çıkmak görevidir.

        Ülkemizin gerçek sorunlarına sahip çıkmak, tarafsızca herkesin cumhurbaşkanı olup birlik beraberliği tesis etmek yerine kendisi gibi düşünmeyen herkesi aşağılayarak sen kimsin diyen KİBİRLENEN CUMHURBAŞAKIMIZA senden büyük ALLAH var diyorum.

                                                                        Abdullah Saka

                                                          2001-2011 arası CHP Soma ilçe Bşk

                       2002-2007-2011-2015-2018 genel seçimlerinde CHP Manisa Milletvekili adayı

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyabetik Ayak komplikasyonlarına bağlı olarak her 10 dakikada 30 hastanın Ayağı KesiliyorÖnceki Haber

Diyabetik Ayak komplikasyonlarına bağlı...

Soma Belediyesi Halkımızın Ve İşçimizin İsteklerinden BihaberdirSonraki Haber

Soma Belediyesi Halkımızın Ve İşçimizin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar