DEV: MADEN SEN FACİADAN SONRA İKİ SENEYİ DEĞERLENDİRDİ.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEV: MADEN SEN FACİADAN SONRA İKİ SENEYİ DEĞERLENDİRDİ.
Soma katliamının ve ardından geçen 2 yılın bir özetini yapmaya çalışacağız.

Dev Maden Sen Genel Başkan Yardımcısı  Aydın Tepe Facianın ardınadan geçen İki Seneyi değerlendirdi.

 DevMaden Sen Soma Şubesinde Basın mensuplarına açıklamada bulunan Tepe şöyle devam etti.

Soma katliamının gerçek nedenleri henüz tam olarak ortaya çıkartılamamışken, gerçek sorumlular yargı önüne çıkartılıp yargılanamamışken maden işçilerinin ve ailelerinin acıları hala tazeyken soma katliamı unutturulmaya çalışılmaktadır.

Katliamın öncesinde ocaklarda oluşan çalışma şartları bugün işverenler tarafından aynen uygulanmaya çalışılıyor. Aşırı kar hırsı nedeniyle işçi sağlığı ve güvenliği tedbirleri tam olarak alınmadan katliamın yaşandığı ocak açılmaya çalışılmaktadır.

Katliamın hemen ardından meydana gelen olaylarda maden işçileri ve dostları yargılanmaya devam ederken katliam davasının cezasızlığa doğru götürüldüğü gerçek sorumluların yargıdan kaçırıldığı suçun katliamda hayatını kaybeden işçilere atılmaya çalışıldığı ortadadır.

Katliamın hemen ardından hükümetin sorumluları gizlemek için verdiği bir takım sözlerin yerine getirilmemesi madenlerde hala maden işçilerinin iş cinayetlerinde hayatlarını kaybetmesine yol açmaktadır.

Somada işverenler maden işçilerine verilen sözleri yerine getirmek yerine tazminatlarını bile ödemeden maden işçilerini işten atarak işsizliğe mahkum ettiler. Somada maden işçileri açısından işsizlik en büyük tehdit haline gelmiş durumdadır.

Madenlerin öncelikle kamu tarafından işletilerek üretim baskısından ve kar hırsından uzaklaştırılıp, bilimsel yöntemlerle ve işçi sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınarak üretim yapılması gerekmektedir.

Madenlerde işçi sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alınıp denetlenebilmesi için işçilerin örgütlenmelerinin önündeki her türlü engel ortadan kaldırılmalıdır.dedi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulu değerlendiren Tepe Şöyle dedi.

24 Nisan da Ankara’da bir kongre gerçekleştirdik. Bu kongrede yeni yönetimimizi oluştururken maden havzalarının ve madensilik sektörünün değişik alanlarının temsil edilebilmesi ve sendikamızın ülkenin her yerinde örgütlenebilmesi için yönetime seçilecek arkadaşlarımızın sadece somadan değil çeşitli yerlerden olmasını önerdik. Bu doğrultuda yönetime seçilen arkadaşlarımız Zonguldak- Sivas- Manisa- Ankara- Diyarbakır- gibi illerden seçilen arkadaşlarımızdan oluştu.

Ayrıca yeni yönetimi oluştururken iş yerlerinde ve bölgelerde yapılan toplantılarda alınan kararlar ile yeni yönetici arkadaşlarımız belirlendi.

Bugün oluşan yeni yönetimimiz işçilerden oluşan kapsayıcılığı ve temsiliyeti yüksek bir yönetim oluştur.

Değerli basın emekçileri soma katliamının yıldönümüne madencilerin sorunları çözülmemiş madenlerde iş cinayetleri engellenememiş ve adil bir yargılama oluşturulamamış olarak gidiyoruz. Somada bu katliamın hesabı sorulmadan somayı unutmayacağız ve unutturmayacağız diyoruz

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu yolların Bakımını Kim YapacakÖnceki Haber

Bu yolların Bakımını Kim Yapacak

ÖZÜRDEN DOLAYI ÖZÜR DİLEMİYORUMSonraki Haber

ÖZÜRDEN DOLAYI ÖZÜR DİLEMİYORUM

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar