Devlet Hastanesi Müdürü Gazeteciler Gününü Kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Devlet Hastanesi Müdürü Gazeteciler Gününü Kutladı
Somanın Bilmesi Gereken Bilgileri Paylaştı

Manisa'nın Soma ilçesinde Devlet Hastanesi Başhekimi,Ali Osman Çağlayan  10 Ocak gazeteciler gününde Soma’lı gazetecilerle  birlikte oldu. Sohbet havasında gerçekleşen konuşmalarda, gazetelerin ve doktorların sorunları konuşuldu. Hastane başhekimi Çağlayan kendisinin Saruhanlı ve Soma da görev yaptığını bunun geçici statüde olduğunu kadrosunun olmadığını söyledi. Çağlayan konuşmasına şöyle devam etti. Şu anda hekimlerle ilgili temel iki tane sıkıntımız var.. Bunlardan bir tanesi beyin cerrahi nin uzun süredir olmayışı. Diğeri ‘de kardiyoloji.hekiminin  üniversiteye başlaması nedeniyle, 2 ay kadar  sıkıntımız var. Bu süre içerisinde sürekli olarak Hekim açığını gidermek için devamlı olarak birimlere amirlere, İl Sağlık Müdürlüğüne Bakanlığı, hem resmi yazışma yoluyla hem de telefon açarak tek tek sıkıntılarımızı aktarmaya çalışıyoruz.

 Soma'nın çok özel bir durumu var aslında. Maden kenti olması nedeniyle, afet bölgesi olması olasılığına sahip. biliyorsunuz Bu ilçede acı tecrübeler yaşandı. Bilindiği üzere 301 madenci bir maden kazasında hayatını kaybetti. Maden kenti olması nedeniyle madenlerimizde iş kazaları ufak çaplı da olsa oluyor.

 Afet bölgesi olması nedeniyle beyin cerrahı gibi, branşların ayrı bir cerrahi özelliği olması gerekiyor. Biliyorsunuz hastanede her gün düşme ile çarpma ile, hastalarımız geliyor. Açıktan atama kuralına  Beyin cerrahi bir arkadaşımız buraya atandı. Şu anda güvenlik soruşturmaları bekleniyor. Şubat ortası veya şubat sonu gibi göreve başlayabilir diye düşünüyorum. Kardiyoloji ile ilgili açıktan atama kararnamesinden, Soma ya başvuran olmadı. Aslında açıktan atama kararnamesi ile Soma için bir kayıp daha oldu. Özel hastanede çalışan arkadaşımız Akhisar devlet Hastanesi'ne atandı. Somamı’za 2 ay içerisinde hekim atanmaz ise genelde sıkıntı olacak.Daha önceleri bizim hastanemizde kardiyoloji ekibine  ulaşamayan hasta, yine Soma da hizmet veren özel hastanedeki kardiyoloji uzmanına ulaşıyordu.

 

 Şimdi o kardiyoloji uzmanının ataması gerçekleşti. Soma ya kardiyoloji uzmanı gelmezse gerçekten sıkıntımız büyük.

 Bu konuyu yetkili makamlara ilettik Manisa genelde bir sıkıntı var.

 Yöneticilerin hiçbiri daha atanmadı. Sadece İl sağlık müdürü resmi olarak atanmış durumda.

 Bir hastanenin müdürü, ben dahi kimsenin resmi ataması yok. Normalde dört buçuk aydır Saruhanlıdan gelip gidiyorum. Şunu umuyorum 3- 4-ay içerisinde Soma'da kardiyoloji uzmanı ile beyin cerrahisi çalışır. Aslında sadece bu hekimlerimiz değil. Diğer branşlarda çalışan hekimlerimiz var. tek çalışan Hekimlerimiz var. Birçok hekim arkadaşımızın geleceğini tahmin  ediyorum. Bu arada çok hekim arkadaşımızla konuşma yaptım. Bazı branşlarda yeni arkadaşlarımız katılacak. Bunlara üroloji uzmanı, KBB uzmanı, acil tıp doktorları genel cerrahi uzmanı, göz doktoru arkadaşımız. Bir göz hekimi daha gelecek toplam 3 olacak. Önümüzdeki günlerde katarak ameliyatları başlayacak diye müjde verebilirim.Ameliyat için  malzeme temini gerçekleştirdik. 5-6 yıldır hastanede katarakt ameliyatı yapılmıyor diye biliyoruz

. Yanık ünitesi ile ilgili bir çalışma var mıdır.

Yanık ünitesi ile ilgili bir çalışma yok. Yanık ünitesi özellikli bir hizmete giriyor. Yanık ünitesi için çalışması yapılabilmesi için1. sırada kaynak bulmamız gerekir. 2. sırada da bakanlığımıza ikna etmemiz gerekir.

 Bakanlık sadece yanık ünitesi olarak Merkezefendi Devlet Hastanesi'ni izin verdi. Onu biliyoruz. Hastanedeki roller ayrılıyor.Bunlar da A...rolünde,B... Rolünde diye ayrılıyor.

 İlk etapta yanık ünütesi olarak  Manisa'ya izin verildi dört yataklı hastane olarak.

 Bu yanık ünitesi biliyorsunuz, maliyetli oluyor. Hem kurulması hem işletilmesi. Kurulduktan sonra buraya personel lazım. Genel Cerrahi Uzmanı lazım. Plastik cerrahi uzmanı. Ayrıca bir ekip çalışması  gerekiyor. O biraz maliyetli. O konuda çalışma yapılabilir.  Bu konuda sponsor bulmamız lazım. Bakanlığı ikna etmemiz lazım. Şu anda ben kısa vadede bu hizmeti verebileceğini kendi açımdan ön görmüyorum. Soma'da şu anda hastane 300 yataklı. 332 yataklı diye inşa edilmiş. 300 yataklı ya tescil alınmış zaman içerisinde hekim eksikliği ve hemşire eksikliği nedeniyle servislerin boş kaldığı gözlendi için, tescil sayısı şu anda 225 e düşürülmüş, Aktif olarak 260 tane yatak kullanıyoruz. Şu anda tescilin üzerinde çalışıyoruz. Zannediyorum 300 yataklı tescil alacağız.dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Soma Belediyesi Gazetecileri UnutmadıÖnceki Haber

Soma Belediyesi Gazetecileri Unutmadı

Biz Pasta Değil Ekmeğimizin Peşindeyiz.Sonraki Haber

Biz Pasta Değil Ekmeğimizin Peşindeyiz.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar