Doğal Gaz Soma'ya Geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğal Gaz Soma'ya Geliyor
'Doğalgaz ve Bölge Isıtma ile Hava kirliliği sona erecek'
Belediye Başkanı Ali Tulup, Bakırçay Islah Projesinin devam edeceğini dile getirerek yaptığı açıklamasında ' Doğalgaz için startı Turgutalp'ten vereceğiz. Soma Hem Bölgesel Isıtma Sistemi hemde Doğalgaz ile hava kirliliğinden tamamen kurtulacak'dedi.
 
'Bakırçay Islahı ve
Sera projemiz hazır'
Geçtiğimiz günlerde Manisa ziyareti yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye dosya verdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Ali Tulup, Dosyamızda Bakırçay Islahı ve Sera Projemizi sunduk diyerek yaptığı açıklamasında şu sözlere yer verdi; 'Bakırçay'ın Islah Projesi ile ilgili Tarım ve Orman Bakanımıza dosya sunduk. Dosyamızda 2 konu yer alıyordu. Bunlardan bir tanesi Bakırçay ıslah projemiz diğeri ise Sera projemizdi.
 Dosyamızda Bakırçay'ın ıslahı ile ilgili yapılan çalışmalar yer alıyordu. 
Bakırçay'ın bağlantı yolları ile ilgili yaklaşık maliyeti 1 milyon civarında olduğunu dile getirerek bunu bu senenin yatırımlarına alacağını Genel Müdürümüz ifade etmişti. Bakırçay ile ilgili çalışmamız 1,5 yıldan beri devam ediyor. Eskiye nazaran mesafe aldığımıza inanıyorum. Taşkınların bir çoğu engellenmiş oldu. Bizim 2 yerde dar köprülerimiz vardı. Genel Müdürümüz ile istişare ederek bu köprülerin yeni yapılmasına karar verilmişti.
Dosyamızdaki 2. konu ise Tarım Bakanımızı ilgilendiren Sera projemiz vardı. Zafer Kalkınma Ajansı, Valiliğimizinde içinde bulunduğu Sera projemiz için de bir dosya Bakanımıza sunduk. Termik Santralimizin yıl sonunda kapanmasıydı protokolleri imzalayarak bu projemize başlıyorduk. Santralin netleşmesi ile birlikte çalışmalara başlandı. Bakanlığımızın istemiş olduğu kriterler doğrusunda Santralimiz Bakanlıktan hava kirliliğinin takibi yapılıyor. Hava kirliliğini hepimiz istemiyoruz. Baca Arıtma Gazı Filtresi takılır, Bizde Soma halkı olarak hem hava kirliliğinden kurtulur, hemde Somamızın önemli bir kazancı olan Soma Termik Santralin kapanmadan 6 ünitesi ile beraber çalışmasını ve Türkiye ekonomisine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da katkı sağlamasını arzu ediyoruz. Öncelikle Baca Gazı Arıtma Filtrelerinin bir an önce takılması gerektiğini düşünüyorum. Soma bir Maden ve enerji kenti. Çıkan kömürün neredeyse %60'ı Termik Santralde kullanılıyor. Sıkı bir şekilde süreci takip ediyoruz'dedi.
'Doğalgaz ve Bölge Isıtma ile 
Hava kirliliği sona erecek'
Belediye Başkanı Ali Tulup 'Doğalgaz ile ilgili çalışmamız var. Bakanlık ressen Doğalgazın gelmesi ile ilgili karar aldı. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Milletvekillerimizle çalışma yaptık. Doğalgazın gelmesi gerektiğini vurguladı. Organize Sanayi Bölgemizde büyük mesafe kat edildi. Yatırımcı davet ettiğimizde Altyapı ve Doğalgaz'ı soruyorlardı. Altyapı ihalesinin son aşamasına gelindi. TOKİ nezdinde ihalesi yapılacak. Diğer ikinci Soru olan Doğalgaz ile ilgili Bakanımıza konuyu gündeme getirdik. Seçim çalışmasında da vatandaşlarımız Doğalgazı sorduklarında Turgutalp'ten başlayalım denilmişti. Verdiğimiz sözün arkasındayız. Doğalgaz Turgutalp tarafından Cenkyeri, Avdan, Turgutalp, Hastane, Toki konutları ve 301 şehitlerimizin evlerinin olduğu bölgeden geleceğiz. Bölge Trafiğin olduğu yerden de OSB'nin alanına hat çekeceğiz.Bakanımız da buna sıcak baktı. Doğalgaz ile ilgili çalışma yapıldıktan sonra üzerinin kapatılması ile ilgili 150 bitüm karışımını bize vereceğini ifade etti. Çalışmalar en kısa zamanda başlayarak Soma'nın merkezine doğru geleceğiz. Bölgesel Isıtma Sisteminin sona erdirilmesinden yana değiliz. Türkiye'de bir ilk olan Bölgesel Isıtma Sistemi mutlaka devam edecek. Daha kullanışlı hale getirebilmek için 25 bin aboneye ulaşmamız gerekiyor. Şuanda 12.500 abone mevcut, 25 bin aboneye getirildiğinde kendini amorte edecek. Sıcak suyumuz ve Doğalgazımızın kazandırılması ile Soma hava kirliğinden tamamen kurtulmuş olacak'dedi.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İntihar EttiÖnceki Haber

İntihar Etti

Kurumlardan Ortaklaşa Covid19 DenetimiSonraki Haber

Kurumlardan Ortaklaşa Covid19 Denetimi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar