MADEN İŞ SENDİKASI

Ege Bölgesi Maden İş Sendikası Açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İki Seneyi Değerlendirdi. Mezarlıkta Çalışma
haber altı 2 komulabilir
haber İçi

 Türkiye Maden işçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi 13 Mayıs 2014’ den Buyana Sendikanın ne yapıldı.  Ne yapılmadı sorusuna Maden İŞ Soma Sendikası Soma Şubesi Başkanı Recep Satır Konu ile ilgili açıklamasında  şunları söyledi. 13 Mayıs Maden faciası madenlerde yaşanan en kötü facialardan biridir.Bu yaşanan facianın ardından çalışma koşulları tamamen değişti. Maaş da’bile taban ücretle değişiklik oldu 1200 tl olan ücret şimdi ise %130 kadar artış gösterdi. Toplu iş Sözleşmelerle madenci arkadaşlarımızın maaşı 2800 kadar oldu. Madenci arkadaşlarımız bunu daha fazlasını hak ediyor.O günden bu güne baktığımızda sevindirici noktaya geldik. Maddi Para konusunun dışında en büyük değişiklik Yer Altı çalışma şartlarında oldu.Mevzuatlar değişti.Öncelikle iş sağlığı iş güvenliği eğitimine önem verildi. Yer altında Oksijen dolum noktaları konuldu Gaz maskeleri değişti. Oksijen maskelerine döndü.Elektrik malzemeri değişerek güvenli malzemelerle değişti.Yanmaz bantlar değişti.Personel takip sistemi kuruldu.Arkadaşlarımız devamlı kontrol altında 2 Hafta tatili uygulaması Artık 5 Gün Çalışıyorlar 2 Gün Tatil yapıyorlar.Artık Üretim Baskısı var deniliyordu şimdi ise yok denecek kadar düştü. İşçi arkadaşlarımız daha fazlasını hak ediyorlar dedi.

 

13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden faciasıyla 301 emekçisini şehit veren Soma, facianın 2. yıldönümüne hazırlanıyor. Faciayla sarsılan Soma, 2 yılın ardından acının izlerini hala büyük ölçüde taşırken facianın yıldönümünde belediyelerle birlik sendikalar da etkinlikler düzenleyecek. 

 

BÜYÜKŞEHİR ŞEHİTLİĞİ HAZIRLIYOR

Soma Şehitliği maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenciyi anmak için 13 Mayıs’ta yapılacak anma törenlerine hazırlanıyor. Mezar yeri düzenlemesi, 301 madenci için anma taşı ve ziyaretçiler için oturma alanları yapılarak çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından, şehit ailelerinin de önerisiyle yapılan ve faciada hayatını kaybeden 301 madenciyi simgeleyen anıtı da yerine yerleştiriyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Müge Türkeli Kuğu 13 Mayıs akşamı Soma gökyüzüne büyük bir projeksiyonla da büyük ışık süzmesinin gökyüzüne ulaşacağını belirterek "Bu ışık, 301 madencinin gücünü ve onları anısını temsil edecek. Işık, Soma’nın her yerinden görünecek.” dedi.

ANMA ETKİNLİĞİ YAPILACAK

Öte yandan Soma Belediyesi de Soma Kaymakamlığı ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi, Soma Şubesi ve 1 Nolu Şube ortaklığıyla 301 maden şehidini hatim ve mevlid-i şerif programlarıyla anacak. Saat 11-12.00 arası Maden Şehitliğinde yapılacak programın ardından saat 12.00'da Ulu Cami'de Maden Şehitleri için hatim duası, hafızlık ve mevlid-i şerif programı icra edilecek. Cuma namazı sonrasında ise 13 Eylül Parkı'nda 5 bin kişilik yemek ikramında bulunulacak. Akşamına iise Büyük Laleli Camiinde İsmail Coşar ve Bilal Demiryürek Hocaların da katılımıyla mevlid-i şerif okunacak.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Nükleer Uğruna Zeytinliklere ve Kıyılara, Askeri Arazilere Girilecek"Önceki Haber

"Nükleer Uğruna Zeytinliklere ve Kıyılar...

Bu yolların Bakımını Kim YapacakSonraki Haber

Bu yolların Bakımını Kim Yapacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar