MADEN İŞ SENDİKASI

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Ankara’da Sesini Duyurmaya Hazırlanıyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
haber altı 2 komulabilir

Soma’da ilk kez bir araya gelen Somalı Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) yaptıkları ilk görüşmelerinin ardından İzmir’den sonra Ankara’da sesini duyurmak için, hazırlanıyorlar.

1999 yılında çıkan ve geriye doğru işletilen yasa sonucu mağdur edilen ve anayasal hakkımız olan emekliliğimiz geri istiyoruz. diyen Yaşar Yargıkaya Soma’da  haklarını ve haklarımızı ararken biz niye bunu hakkımız olanı ve bu durumun Soma’da binlerce mağduru varken ses çıkarmıyoruz diyerek ilk kez böyle bir birliktelik ile yola çıktık.Dediler.
İlk kez bir araya gelen yüze yakın Somalı EYT’liler ilk görüşmelerinin ardından Soma’da bu konunun mağduru olan herkesi bir araya getirerek Soma’dan gür bir sesle TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ’NE sesleneceğiz. Atanın Huzurunda bulunacağız. Bizler EYT olarak hiçbir siyasi partinin uzantısı değiliz. Kimsenin arka bahçeside değiliz.Bizler sadece hakını aramamak için sesimizi duyurmaya çalışan kişileriz.Dedi.
 

MİLLET  İTTİFAKI  ADAYI ABDULLAH SAKA EYT’ LİLERİ ZİYARET ETTİ

Millet ittifakının adayı Abdullah Saka EYT grubuna kısaca yaptığı konuşmada şunları söyledi. 
Emek ve Hak arama mücadelesinde sizlerin yanındayız. Artık bu konu bireysel bir mesele değil toplumsal bir mesele oldu. Aslında bu bir kural bir maçın başında belli olur.,

 Maç oynanırken kural değişmez Siz İşe girdikten sonra bu kural değişti. 
, insanlar bunların böyle bir şey olduğunu bilseydi, belki sigortalı değil başka bir sigorta kurumu'na  emekli sandığına geçecektiniz ama sizin hakkınız tamamen gasp edildi bu hakkınızı genişletin.
Bugünkü mevcut iktidar karşısında direnen toplumlar kalmadı. Mecliste biliyorsunuz Bu konu geldiğinde AK Parti grubu reddetti MHPbir kişi çekimser kaldı diye partiden atıdı.Bu mücadelede yanınızdayız.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cuma Namazında Hayatını KaybettiÖnceki Haber

Cuma Namazında Hayatını Kaybetti

Belediye Başkanının Eskisi OlmazSonraki Haber

Belediye Başkanının Eskisi Olmaz

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar