Esnaf Odası’ndan “Çınarlara VEFA”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esnaf ve Sanatkarlar Odası, hazırladığı Toplumsal Sorumluluk Projesi kapsamında “Çınarlara Vefa” konulu proje ile Soma’da bir ilki gerçekleştirdi.
: Soma Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Soma’da bir ilki gerçekleştirerek, bir toplumsal sorumluluk projesi hazırladı. “ÇINARLARA VEFA” konulu projenin tanıtımı Soma Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya Ak Parti Soma İlçe Başkanı M.Ali Aksoy, Soma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Ayan,   Maden-İş Sendikası Temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, muhasebeciler, kömürcüler ve çok sayıda davetli katıldı.
      “Çınarlara Vefa” konulu Toplumsal Sorumluluk Projesi’nın tanıtımını yapan Soma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri ve proje yönetmeni Esin Ayan, “Kaymakamlığımızdan temin ettiğimiz isimler üzerinden hareketle 80 yaş üstü büyüklerimizi 28 Kasım-10 Ocak tarihleri arasında birkaç kez ziyaret ettik. Kendileri hakkında bilgi topladık ve ihtiyaçlarını aciliyet durumuna göre sıraladık.Yola çıkış amacımız her ne kadar farklı olsa da gördüklerimizden sonra yapılması gerekenler zaten kendiliğinden şekillendi. Başta gıda olmak üzere ev eşyası (yatak, battaniye, halı, perde vs.) ev tadilatı, temizlik, boya-badana gibi ihtiyaçların çok daha önemli olduğunu gördük ve buna  bağlı olarak; 
Sarı Hoca Aşevi hizmetinden faydalanabilecek yaşlılarımızın bu hizmetten faydalanması için gerekli girişimlerde bulunduk. 
Rahatsızlıkları nedeniyle perhizi olan yaşlılarımız için Büyükşehir Gıda Bankası’nın hizmetinden faydalanmak adına onlara araç olduk. 
Bu süreçte kuru gıda gerek Pazar alışverişi gibi temel gıda ihtiyaçlarını çalışmamızı duyurarak gönüllü olan hayırsever yakınlarımızdan gelen yardımlarla temin ettik ve adreslere bire bir teslim ettik. Belli zaman aralıklarıyla toplamda 41 kuru gıda paketi yaşlılarımıza dağıtılmıştır. 
Torunlarıyla birlikte yaşayan teyzemin öğrenci olan torunlarının giyim masrafları ve okul servis ücretleri karşılandı.
Rahatsızlıkları nedeniyle çoğunlukla yatmak zorunda olan 3 yaşlımıza yatak ve bazaları temin edildi.
Projemize Maden-İş Sendikasının bağışlamış olduğu 30 adet battaniye ihtiyaç sahibi yaşlılarımıza tek tek dağıtıldı.
Yalnız yaşayan ve televizyonu bozuk olan teyzemize yeni bir televizyon temin edildi. 
Yalnız yaşayan ve evi kötü durumda olan yaşlı amcamızın pencereleri yenilendi. Mutfağında dolap olmadığı için yeni bir dolap yapıldı. Zaman zaman küçük hediyelerle yaşlılarımızı ziyaret edip, onlarla sohbet ettik. 
      Soma Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak yaşlılarımıza karşı olan sorumluluk ve vefa borcumuz kadar Soma’ya Soma esnafına karşı da sorumluluk sahibi olduğumuzu unutmayarak, yaptığımız ve yapacağımız tüm alışverişlerimizi kesinlikle yerel esnaftan ve öncelikle üyelerimizden yapma kararı aldık. Bu kararımıza sonuna kadar sadık kalacağız” dedi.
     Ayan, “Kaymakamlığımız, Soma Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemiz belli konularda şüphesiz ki, çalışmalarını yürütüyorlar. Ayrıca muhtarlarımız da kendi mahallelerindeki yaşlılarımız için ellerinden geleni yapma gayretindeler. Özellikle bazı muhtarlarımıza bu konuda minnettarız. 
    Öyle inanıyorum ki, el birliği yaptığımızda çok şey başaracağız. Çünkü bizler, Soma ailesi olarak 108.000 nüfuslu geniş bir aileyiz. Sizler de bu aile içerisindeki bireylersiniz. Büyükannelerimize, büyükbabalarımıza sırt dönemeyiz. Çünkü onlar tıpkı bakıma muhtaç birer bebek gibiler. Biz Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak başta insanlığımız, vicdanımız sonra da inancımız, örf ve adetlerimiz gereğince hareket ederek, onlara karşı olan borcumuzu hep birlikte ödeyelim istiyoruz” dedi.
       Soma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Ayan, “2001 yılında Soma Esnaf ve Sanatkarlar Yardımlaşma Derneği’ni kurduk. Esnaf arkadaşlarımızın minik katkıları ile okumalarına yardımcı olduğumuz esnaf arkadaşlarımızın zor durumdaki çocuklarının bazılarının büyük bir ilimizin hastanesinde baş hemşire, bir üniversitemizde Doçent olduğunu duyduk. Ve bir kez daha ne yapabiliriz, bir kez daha hayatın içinde olmak nasıl, neler yapabiliriz dedik. Bunları konuşurken arkadaşlarım proje getirdiler. Ben beğendim ve  sağ olsun yönetim kurulu onayladı. 11 Şubat günü Soma Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın genel kuruluna sunacağımız. Önümüzdeki 4 yıllık çalışma programına alındı. Umarız sizde beğenirsiniz” diyerek, katılımcılara teşekkür etti.
 
 
 
 
 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadın Hırsızlar Yakalandı.Önceki Haber

Kadın Hırsızlar Yakalandı.

1 Kadın TutuklandıSonraki Haber

1 Kadın Tutuklandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar