MADEN İŞ SENDİKASI

FİBA ve POLAT ANLAŞTIMI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
0

SOMA da MADENCİ’ yi SEVİNDİRECEK HABER

FİBA ve POLAT ANLAŞTI

 

        Soma Eynez Bölgesinde POLAT MADENCİLİK adına kayıtlı sahada uzun zamandan beri sondaj çalışmaları yapıldığı ve uzun görüşmeler sonrasında FİBA GRUBU ile anlaşmaların sağlandığı duyumları bizlere gelmiştir. Bu duyumlar Soma maden çalışanları arasında DEMİREXPORT’ tan sonra alternatif iş olanağı olmasından dolayı büyük bir heyecan meydana getirmiştir. Bu firmalar Soma için çok büyük getirileri olan ve büyük bir istihdam olanağı doğuracağı için hem işçi hakları hem de işçinin ekonomik kazançları adına katkı sağlayacaktır. Hatta ve hatta Soma işçisi sayı olarak yeterli olmayabilir düşüncesiyle dışarıdan dahi maden işçisine ihtiyaç olacağına dair çok büyük duyumlar gelmektedir.

        FİBA ve POLAT arasındaki bu anlaşma sonrasında idari kadrolar için bazı isimler zikredilmektedir. Örneğin İmbat Madencilikte Emniyet Baş Mühendisliği yapmış olan, çalıştığı dönemde yer altındaki metan gazının önlenmesinde ve iş kazası risklerinin en aza indirmesiyle tanınan, iş güvenliği konusunda çok iyi emniyet tedbirleri alan, planlama, hazırlık, üretim vb madencilikte var olan birçok farklı çalışmada başı çekmiş olan sonrasında da Uyar Madencilikte İşletme Müdürü olarak görev yapan, sahasında var olan şılam patlaması riskinden doğabilecek kazaları önlemek amacıyla Uyar Maden 2 olarak bilinen AZYAK( GEVENTEPE) mevkiinde ki çalışmayı durduran, Uyar Maden 1 olarak bilinen Darkale Mevkiinde Genel Müdür olarak geçiş yapan burada da yeraltındaki eski imalathanelerin haritaları olmadığından dolayı sürpriz kazalar olabileceği ihtimaline karşı bazı çalışma alanlarını ( ayak) kapatan bundan dolayı da iş verenle anlaşamayıp, ben işçinin can güvenliğini düşünürüm diyerek işletmenin kapatılması konusunda görüş bildiren ve bu görüşlerinin dikkate alınmadığını gördüğünde işinden feragat eden Soma işçisi tarafından babacan olarak bilinen işçisiyle birlikte yer altında sofra kurup oturan ÖZANT DEMİR isminin büyük ortaklık sonucu açılacak olan yeni firmanın çalışma yaptığı bölgeyi iyi biliyor olmasından dolayı İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ için zikredilmektedir.

Aslen Balıkesir’ li olan fakat yıllardır Soma da görev yapan Özant Bey’ in isminin burada zikredilmesi Soma işçisi tarafından memnuniyetle karşılandığı ve büyük bir coşku yarattığı görülüyor.

        Dışarıdan ithal idareciler getirilmezse, kendi insanımız burada düşünülüyorsa bu bizim için büyük bir nimettir ve umut kapısıdır, diyor Soma işçisi. Şimdiden hayırlı olsun diyoruz.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Maden iş Sendika Başkanı Tüm üyelerine teşekkür ettiÖnceki Haber

Maden iş Sendika Başkanı Tüm üyelerine t...

MECLİS ÜYESİ ADAY LİSTELERİSonraki Haber

MECLİS ÜYESİ ADAY LİSTELERİ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar