FİNANS VE REEL SEKTÖR BULUŞMASI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FİNANS VE REEL SEKTÖR BULUŞMASI

Soma Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Finans ve Reel Sektör Buluşma toplantısı düzenlendi.  Finans Sektör Temsilcileri olan Soma ve Kırkağaç banka şube müdürleriyle Reel Sektör Temsilcisi Soma Ticaret ve Sanayi Odası bir araya geldi.

Soma Ramada Otelde düzenlenen ve tüm banka şube müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Soma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cem Doğan, Meclis Başkanı Nüvit Iğnak, Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Kurt, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz Analı, Yönetim Kurulu Üyeleri Hayrullah Çetin, Damla Özlen, Murat Suer, Meclis Üyeleri Ahmet Ok, Tahir Yazar, Kamil Altınbaş, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Hasan Gündoğan, Akbank T.A.Ş. Kırkağaç Şubesi Müdürü Gökhan Koca, Akbank T.A.Ş. Soma Şubesi Müdürü Sercan Akbulut, Denizbank A.Ş. Kırkağaç Şubesi Müdürü Mustafa Albayrak, Denizbank A.Ş. Soma Şubesi Müdürü Bekir Şamil Dolu, QNB Finansbank A.Ş. Soma Şubesi Müdürü Sibel Oktav, Şekerbank T.A.Ş. Soma Şubesi Müdürü Ahmet Çevik, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Kırkağaç Şubesi Müdürü Yunus Katı, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Soma Şubesi Müdürü Oğuz Hakan Güler, T.Halk Bankası A.Ş. Soma Şubesi Müdürü Kadir Erkoç, T.İş Bankası A.Ş. Kırkağaç Şubesi Müdürü Şenol Kızakoğlu, T.İş Bankası A.Ş. Soma Şubesi Müdürü Göksal Şenkaya, Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Soma Şubesi Müdürü Mehmet Birol Kayahan, Türkiye Garanti Bankası A.Ş. Soma Şubesi Müdürü  Gökhan Dinç, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Soma Şubesi Müdürü Gökhan Önder ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Soma Şubesi Müdürü Deniz Kınacı katıldı.     

Soma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cem Doğan Soma ve Kırkağaç Banka Şube Müdürlerine katılımlarından dolayı teşekkür ederek, oda çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı. Başkan Doğan “Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda sizlere şunları iletmek isterim;

  1. Ticari kredilere ulaşımın daha kolay hale getirilmesi
  2. Vadelerin uzatılması
  3. Çok farklı olan kredi faiz oranlarının bir an önce standarda oturtulması
  4. Fiyatların artmasıyla birlikte işletmelerimizin kullanmış olduğu Ticari Kredi Kart limitlerinin talepler doğrultusunda güncellenmesi”

 Soma ve Kırkağaç Banka Müdürleri ile yeni açıklanan kura endeksli mevduat programının detaylarının da toplantıda görüşüldüğünü söyleyen Doğan “Tüm üyelerimiz adına yapılan bu istişare toplantısı oldukça verimli geçmiştir.” dedi.

Banka müdürlerinden gelen bilgiler doğrultusunda uygulamaya katılan bankalar, kur korumalı hesaba uygulayacakları azami faiz oranını, asgari faiz oranının en fazla 300 baz puan üzerinde belirleyebilecek. Asgari faiz oranı halen yüzde 14 seviyesinde olduğu için bankalar en fazla yüzde 17 faiz verebilecek. Ancak azami faiz oranı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından güncellenebilecek ve güncellendiği tarihten sonra geçerli olacak.

Hesaplar, 3, 6, 9 ve 12 ay olmak üzere 4 farklı vadede açılabilecek. Asgari faiz oranı Merkez Bankası tarafından belirlenen bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının altında olamayacaktır.

Kahvaltı ve toplantı programının sonunda Soma TSO Yönetimi ve Meclisi tarafından Soma ve Kırkağaç Banka Müdürlerine Odamıza ve bölge ekonomisine vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uyuşturucu Operasyonuna DevamÖnceki Haber

Uyuşturucu Operasyonuna Devam

Tarımsal Amaçlı Kooperatiflere Verilen Kredi Desteği 9 Kat AzaldıSonraki Haber

Tarımsal Amaçlı Kooperatiflere Verilen K...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar