Gaziler Derneği ve Batı Trakyalılar Derneği Lokma Döktürdü.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziler Derneği ve Batı Trakyalılar Derneği Lokma Döktürdü.

Soma’da Batı Trakyalılar Derneği 18 Mart Çanakkale Şehitleri için lokma döktürdüler.

Dün Gazi Osman Paşa Caddesi üzerinde bulunan dernek binası üzerinde bulunan Park’ta lokma döktürdüler.

Dernek Başkanı Mehmet Akın Her sene düzenlediğimiz Şehitlerimiz için lokma hayrında tüm şehitlerimiz için dua edip bizlere bu vatanı bıraktıkları için sonsuz teşekkür ediyoruz dediler.Lokma hayrına Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene,Siyasi partiler ve temsilcileri,bürokratlar,halkın katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Soma  Temsilciliği düzenlemiş olduğu hayırda  şehit yakınları gaziler ve  aileleri  Soma’ da bulunan şehitlerin ziyaretinin ardından yayınladığı basın bülteninde

Bugün, Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nln 102. yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü'nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız.

Türk milletinin elde ettiği bu zafer, sadece kazanılmış bir savaş olarak görülmemeli, etkileri ve sonuçları itibariyle neler götürüp-getirdiğine iyi bakılmalıdır.

Bilinmelidir ki! Bu zafer kolay elde edilmemiş, Türk milletinin Anadolu'daki varlığının devamı bu savaşın kazanılması ile mümkün olmuştur.

Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş olduğu kahramanlık, dünyada çok az milletin gösterebileceği bir kahramanlık destanıdır. Ve Nice şehit onbaşılar gizil kahramanlar vardır. Yakın zamanda vatanımızı parçalamak isteyen örgütler tarafından vatan topraklarımıza göz dikilmiş, hain planlarını devreye koymuş ve darbe girişiminde bulunulmuştur. Aziz Türk milletimiz Ömer HALİS'ler, Fethi SEKİN' ter, ve nice gizli kahramanlarımız vardır. Türk milletini kanında ölmek var vatanını terk etmek yoktur. Ni Şehitler vermiştir. Nice gaziler Canlannı siper ederek kollarını bacaklarını bedenlerini kurban etmişlerdir. Bu topraklar...

18 Mart 1915'te bir diriliş, bir uyanıştı. Ölümle Sevgili olmaktı. Anne sıcaklığında ellerini öpmekti yüzü soğuk ölümün, semalara kalktı eller anaların, çok bebek bıraktı analar kundakta, ve koca yürekli Türk milleti ne yetimler ne öksüzler bıraktı arkalarında çünkü dirilme vaktiydi. Kanla sulandı yurdun dört bir yanı namerde verilmedi bir karış vatan toprakları, Çünkü ölme vaktiydi. Vatan dedikçe öldüler. Öldükçe vatan dediler.

" BİR ÖLDÜLER BİN DİRİLDİLER."

İşte bu kutsal günde Çanakkale'yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna "ya şehit ol, ya gazi" demek suretiyle, vatanın her bir karış toprağını evladının canında üstün tutan Türk analarıdır.

Bizde Gazi Ve Şehit Aileleri Vakfı olarak Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz. Allah bir daha bu acıları bizlere yaşatmasın diliyoruz.dediler.ve lokma döktürdüler

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Soma'daki Kazada 1 Genç Hayatını Kaybetti.Önceki Haber

Soma'daki Kazada 1 Genç Hayatını Kaybett...

Traktörün Frenini Çekmeyi UnutuncaSonraki Haber

Traktörün Frenini Çekmeyi Unutunca

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar