Gaziler gününü, terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerimizin ve yaralanan gazilerimizin acılarının gölgesinde kutluyoruz.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziler gününü, terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerimizin ve yaralanan gazilerimizin acılarının gölgesinde kutluyoruz.
Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesidir. Türkiye yeniden bu ilke etrafında barış, kardeşlik ve huzur için politika üretmelidir.

 

Bağımsızlık ve kurtuluş mücadelemizin dönüm noktası olan, Sakarya Meydan Muharebesinin ardından 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’ya Millet Meclisi tarafından Mareşal ve Gazi unvanı verilişinin yıldönümü olan 19 Eylül her yıl“GAZİLER GÜNÜ” olarak kutlanmaktadır.

 

Bu nedenle, 19 Eylül tarihi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin en değerli simgeleri kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunduğumuz gündür.

 

Ancak gaziler gününü, terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerimizin ve yaralanan gazilerimizin acılarının gölgesinde kutluyoruz.

 

7 Haziran seçimlerinden bu yana 500’den fazla asker ve polisimiz şehit olmuş, binlercesi ise yaralanarak gazi olmuşlardır. AKP hükümetlerinin yanlış terörle mücadele ve dış politikaları sonucunda, anaların gözyaşı hiç dinmemiştir. Şimdi ise iç savaşın hüküm sürdüğü Suriye’ye girerek kendimizi yeni bir bataklığın içinde bulduk.

Bundan tek çıkış yolumuz “Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesidir. Türkiye yeniden bu ilke etrafında barış, kardeşlik ve huzur için politika üretmelidir. 

 

Gerek yurt savunmasında, gerekse vatandaşın huzur ve güvenliği için, üstün cesaret ve fedakarlık göstererek canları pahasına bedenlerini siper etmiş şehitlerimiz ve gazilerimiz, bu gururlu mücadeleleriyle her türlü takdiri ve şükranı hak etmektedirler.

 

Bu nedenle şehit yakınları ve gazilerimizin ihtiyaçlarının karşılanması ekonomik ve sosyal yönden insan onuruna yakışır şekilde yaşam standartlarının geliştirilmesi, toplumsal sorumluluk olarak görülmeli ve çözüm için herkes üzerine düşeni yapmalıdır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Eylül Gaziler gününde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, kurtuluş savaşında, yurt içinde ve yurt dışında savaşmış, terörle mücadelede görev almış tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Soma Toplantısı YapıldıÖnceki Haber

Soma Toplantısı Yapıldı

Manisa’da Okullara rütbeli personel atandıSonraki Haber

Manisa’da Okullara rütbeli personel atan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar