Hakan Işık Yanıtladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hakan Işık Yanıtladı
Geçtiğimiz günlerde Soma TSO mevcut yönetimi 2013-2018 dönemindeki yönetimimize karşı bazı ithamlar ortaya atmıştır. Bunları kısaca yanıtlama gereği hasıl olmuştur

Öncelikle Cem Doğan’nın söylediği gibi değirmen park 1700m2 değil 1471,68+1713,13 m2 olan iki parçadan oluşan toplam 3184,81m2 dir. Bu kadar büyük bir arsayı ve binayı minimum 10.000 TL ye kiraya verebilirsiniz. Bu da yıllık artışlar hariç 10.000x12x20=2.400.000TL gelir demektir. Yani harcayacağınız paranın yaklaşık dört katıdır. Bu alan Soma belediyesi meclisinin 02/11/2017 tarih ve 70666464-107 nolu karar ile odamıza tahsis edilmiştir. İlgili protokolün 2.7 maddesine istinaden yazılı izin almak kaydıyla 3. şahıslara da kiralanabilir.

     

          Bedesten (eski balık hali) projesine gelince , burası Manisa Büyükşehir Belediye başkanı sayın Cengiz Ergün ile yaptığımız görüşmenin ardından kendilerine devredilmiştir. Bu proje çarşı camii, hamam ve bedesteni kapsamaktadır. Aynı dönemde üst kullanım hakkı Soma belediyesinde olan hamam da büyükşehir belediyesine devredilmiştir. Bu konu dönemin oda meclisinde görüşülmüştür.

      

          Odamızda bir seneden fazla süren T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı teftişinin nihai raporuna istinaden sayın M.Ergin Genç Genel Sekreterlik görevinden alınmış oda içinde başka bir görev verilmiştir. Ancak kendisi ailevi sebeplerini mazeret sunarak emekliliğini talep etmiştir. Sayın İlhani Tintin de aynı rapor çerçevesinde resen emekli edilmiştir. Bu arkadaşların yerine odaya ilave personel alınmamıştır. Mevcut oda yönetimi kamuoyuna teftiş raporunu, İlhami beyin işe dönüş davasının sonucunu ve buna yapılmış olduğunu umduğumuz temyiz davası sonucunu açıklarsa konunun daha iyi anlaşılacağına inanıyoruz.

     

         Burslar meselesine gelince 2017 yılının son aylarında konu oda meclisine getirilmiş, yaklaşan seçim dolayısıyla burs verme işleminin yeni oluşacak meclisin insiyatifine bırakılmıştır. Eski bir meclis başkanı olan Cem Doğan iyi bilir ki asıl olan meclis kararlarıdır.

        Ayrıca yeni yönetim yeni bursları neden çağrı yapmadan verdiğini ve kimlere tahsis ettiğini de açıklamalıdır.

       

        Sonuç olarak başkanlığını yapmış olduğum yönetim ve birlikte çalıştığım meclis, “deli saçması” işler değil Soma’ya ve odamıza faydalı olacağına inandığı işler yapmıştır.

 

Görev yapmış olduğumuz dönem ile ilgili her türlü konunun hesabını ve cevabını hukuk da dahil olmak üzere her türlü platformda vermeye hazırız.

      Saygılarımızla.

 

                                                                                                                                     HAKAN IŞIK

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşçilerden imza kampanyasıÖnceki Haber

İşçilerden imza kampanyası

CHP'li Özel, Uyar Madencilik'in yeniden faaliyete başladığı iddialarını gündeme taşıdıSonraki Haber

CHP'li Özel, Uyar Madencilik'in yeniden...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar