Hava Kirliliğinin Çok Faktörü Var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Merkezi Isıtma Sistemi Ne kadar çoğalırsa Kirlilik o kadar Azalır
Belediye Başkanı Hasan Ergene, "Soma'nın güncel sorunları kamuoyu tarafından takip ediliyor. Bununla ilgili en önemlisi ilçedeki hava kirliliği. Bu kirliliğin giderilmesi için kirlilik yaratan odakları tespit edip bunlarla ilgili tedbirler almak istiyoruz. El ele verirsek bu sorunları çözebiliriz. Şüphesiz vatandaşa da düşen görevler var. Kış aylarında hava kirliliği artıyor bu da evsel ısınmadan kaynaklanıyor. Yani vatandaşın evlerinde yaktıkları kömüre dikkat etmeleri lazım. Soma kömürü kullansınlar. Soma'nın menfaati için bizde tüm kurumlar olarak gayret ederek sorunları çözeceğiz. Özellikle Bölge ısıtma Sistemini ilçede her eve bağlarsak Soma'nın havası yazın nasılsa kışında öyle olur. Burada da Büyükşehir Belediyesi'ne iş düşüyor. Bölgesel Isıtmada aboneliklerde fiyat indirimine gidilmesi gerek. Biz 2 bin konut eşdeğerde abone yaparak sistemi Büyükşehire devrettik. Şu anda 2 bin 300 konut eşdeğerde abonelik var." dedi.
"KİRLİLİĞİN NEDENİ SADECE SANTRAL DEĞİL"
Toplantıda Soma'nın hava kirliliği enine boyuna bir kez daha masaya yatırıldı. Anadolu Birlik(AB) Holding Soma Termik Santrali Enerji Koordinatörü Mesut Dal baca gazı arıtma tesisinin ihalesine çıktıklarını 2019 yılına kadar tesisin aktif gele geleceğine dikkat çekerek santralden kaynaklanan hava kirliliğinin ısınma amaçlı kullanılan kömürlerin ve maden sahalarında atık şlamların yaydığı kirlilikten daha az olduğunu belirtterek bu konuda bir sunum gerçekleştirdi. 
Mesut Dal, "Biz kirlilikle ilgili kanunlar çerçevesinde verilen süreler içersinde üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor. Baca gazı arıtma tesisiyle ilgili çalışmalarımız sürüyor. İhaleye çıktık. Ancak bunun kurulması iki yılı buluyor. Tahminen 2017 yılı sonuna doğru faaliyete sokmayı planlıyoruz. Ancak Soma'daki kirliliğin nedeni sadece termik santral değil. Evlerde kullanılan yakıttan kaynaklı kirlilik en büyük etkenlerden biri. Bununla ilgili Bölge Isıtma Sistemi'nin kapsamının bir an önce genişletilmesi ya da alternatif(doğalgaz) gibi sistemlerin faaliyete sokulması gerek." ifadelerini kullandı. 
Santrali devraldıkları andan itibaren bu konuda hassas davrandıklarına dikkat çeken Dal, "Biz zaten ;Soma'da santral kaynaklı kirlenen havanın geri dönüşümü noktasında Bölge ısıtma Sistemine verdiğimiz buharla 10 katı daha çevreye katkımız oluyor." dedi. 
 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu Kavşağın Yapılması İçin Canlar YanmasınÖnceki Haber

Bu Kavşağın Yapılması İçin Canlar Yanmas...

Soma'da FETÖ /PDY Operasyonlarında 4 Kişi Göz Altına AlındıSonraki Haber

Soma'da FETÖ /PDY Operasyonlarında 4 Ki...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar