HERKEZE ADALET LAZIM

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Soma'da yaşanan 13 Mayıs 2014'te maden faciası yaşanan maden faciası sonrası iş yeri sahibi ve yöneticiler yargılanmıştı. Yargılamalardan sonra dava sonuçlanmış. aldıkları cezalar aileler tarafından az bulmuştu.

 Ailelerle yapılan konuşmalarda aileler biz artık konuşmak istemiyoruz diye sitemde bulundular. Madende hayatını kaybeden, İbrahim Duman'ın annesi konuşmayacağım abi ısrar etmeyin dedi. Ve şöyle devam eddi.

KEYF YAPIYORLAR

“ Hiçbir şeyler olmadı. Cezaevinden çıktılar şimdi geziyorlar keyif yapıyorlar. İnanın çok doluyum  açtık mı ağzımızı açmayalım sonra kötü olur. Bir tane insan ölüyor kaç sene tutuklu duruyor. 301 kişinin tutuklusu nerede. Bizlere onu söyleyin önce o çıksın meydana. Dedi”

.

BİZ ACILAR İÇİNDE KIVRANIYORUZ

 

Ailelerden Naciye Kaya madende ölen Mustafa Kaya'nın eşi bakın şöyle dedi.

“Bugün 9 yıl oldu 9 yıl bitiyor. Artık biz acılar içerisinde kıvranıyoruz. Ne adalet var bu Türkiye'de ne yasa ne hukuk. Biz yıllarca adalete aradık. Soma'da. Ama maalesef bulamadık. Bu adaletsizlikler, nedeniyle  301 kişi’de  ölür. 501 kişi de ölür”.

 

“Hiçbir  tutuklu yok. Sadece 2 tutuklu var. Onlar da avukatlardan Selçuk Kozağaçlı ve Can Atalay. Nerede kaldı bu adalet. Biz sadece adaleti aradık. Kimseden başka bir şey istemedik. Maalesef bulamadık bulabileceğimizi de düşünmüyorum”.

 

ÖDÜL GİBİ CEZA VERDİLER

“Diğer şehit madenci ailelerinden, “Halil İbrahim Doğan'ın babası Ali Doğan ben Savaş tepeliyim. Burada oğlumun ve arkadaşlarının simge mezarlarını ziyarete geldim.

Bu olaya sebep olan kişiler , mahkemede yargıladılar. Hepsine ödül gibi ceza verdiler. Sonra da hepsini tahliye ettiler. Biz de bu olayların en büyük mağduru olarak kaldık”.

 

“Ben devlete 25 yıl 4 ay hizmet ettim. Askerlik yaptım vergi ödedim. Devlete hiç haklarımı helal etmiyorum.

Devlet bu işleri yeniden eli alır da yeniden yargılama yaparsa adil bir ceza verirse o zaman devletimle barışırım”.

Ölen madencinin kardeşlerinden Ramazan Şahin'in abisi Ertuğrul Şahin şöyle dedi”.

KARDEŞİMİ BEN ÇIKARDIM

 

“Kazadan sonra ocağa indiğimde kardeşimin ben banttan banta atarak kendim çıkardım.

Kazalar Türkiye'de olağan olsa bu kazalardan hiçbir ders alınmamıştır. Bu ailelerin ben bunu söylerken kendim hiçbir şey talep etmiyorum. Bu aileler halen mağdur olarak görünmektedir. Eleştirilmektedir. Devletin verdiği bu yardımlardan dolayı küçümsenmektedir.

 

 Oysaki bu insanlar madencilere çok büyük miraslar bırakmışlardır. Sendikaların siyasetçilerin bırakamadıkları olmayacak dedikleri şeyleri örneğin 2 maaş. 2 hafta tatili. Bunlar bizim zamanımızda hayaldi. Fakat şöyle bir acı gerçek var.

 Kurtarmayı kahramanlık gösteren bir zihniyet gelişmiştir.

Soma'da kazadaki sorumlular"değişik madenlerde üst düzey yönetici olarak çalışmaktadır. Ve işleri devam etmektedir. Ve Soma'nın madencisi yakınları da iş bulamamaktadır. Bu görüntü baret siyasetçilerin seçimden seçime ön saflarda kullandığı bir simge  haline gelmiştir. Oysa bu konuyu daha farklı yerlere getirebilirler di”.

 

HERKEZE ADALET LAZIM

Madenciler derneği'nin Başkanı İsmail Çolak aynı zamanda Soma katliamında hayatını kaybeden Uğur Çolak'ın babası şöyle dedi.

“Maden katliamının 9 yıl dönümü. Yüreklerimizdeki acıların tazeliğini korumaktadır. Buradan sesleniyorum. Yargı sürecinde adil bir yargılama olmadığından, adil bir cezaların çıkmadığından tüm tutukluların serbest kaldığı mahkeme sürecinde 301 madencinin, hak ve adalet mücadelesi veren avukatların, Silivri'de olduğu bir süreç geçti. Buradan sesleniyorum bir gün bu Adalet herkese lazım olacak”.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Maden İşçilerinin Sorunlarını Yakından BiliyoruzÖnceki Haber

Maden İşçilerinin Sorunlarını Yakından B...

MADEN-İŞ SENDİKASI, SOMA FACİASININ 9.YILINDA HAYATINI KAYBEDEN MADENCİLERİ ANDI: "BİZLERE BIRAKILAN EMANETLERİ UNUTMADIK"Sonraki Haber

MADEN-İŞ SENDİKASI, SOMA FACİASININ 9.YI...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar