Maden İşçilerinin Sorunlarını Yakından Biliyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Manisa’nın Soma ilçesinde Eynez bölgesinde kömür üretimi yapan DEMİR EXPORT ve FERNAS şirketinde maden işçilerine konuştu.

Millet ittifakının Enerji Bakanı adayı Akın ve Balaban işten çıkan madencilere geçmiş olsun madene girenlere hayırlı işler dilediler.

 

 CHP Manisa Millet Vekil Adayı  Semih Balaban Madencilere  şöyle dedi.

“Soma'nın ve Türkiye'nin yüz akı maden emekçi arkadaşlarım. Hepinizin önünde saygıyla eğiyorum İyi ki varsınız diyorum.

 

SİYASİ PARTİ AYIRIMI YAPMAYACAĞIZ

 

“Yarın milletvekili olduğumda hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan hangi partiye oy verirsiniz verin hepinizin emrinde olacağım.

Biz dünya görüşümüzde insan ayrımı yok. Bizim dünya görüşümüzde sınıf ayrımı yok. Bizim dünya görüşümüzde kucaklamak ve kardeşlik var. Ben özellikle maden işçilerimizin yaşadıkları sorunları yakınıyla biliyorum.

 

 Millet ittifakının iktidarında madencilikte ölümlerin bir fıtrat olmadığını Kader olmadığını bunların fıtrat olmayacağını sayın bakanımızla birlikte sizlere bunları göstereceğiz .Dedi”.

 

Millet ittifakının Enerji bakan adayı Ahmet Akın ise işçilere yaptığı kısa konuşmalı şunlara değindi.

“Konuşma sırasında ben şöyle bir aşağıya ineyim millete tepeden tepeden seslenerek ülkeyi babalarının çiftliğine çevirdiler. Aşağı basamaklara indi.

 

“Ben milletvekilliğini bıraktım. Neden olarak siz madencilerle çalışanlarla önümüzdeki süreçte beraber çalışacağız. Ben şunları söyleyeyim ben damat değilim sizlerin arkadaşıyım Bu ülke damatlardan ne çekti biliyorsunuz. Bizim sizlere hizmet etmek bizler için en büyük mutluluk olacaktır.

 

 Bizler birleştik. Bakın sizlerin arasına geldik. Birleşe birleşe kazanacağız. Geçtiğimiz gün içerisinde bölgemiz açık maden işletmesinde bir kaza oldu 3 arkadaşımız yaralandı bir kardeşimizi kaybettik. Allah rahmet eylesin. Allah tüm ailelerine sabırlar versin. Üç kardeşimizle yaralı onlara da şifalar versin diyorum. Şunu söylemeden geçemiyorum siz madenci kardeşlerimiz depremlerde verdiğiniz mücadele ve emek için hepinize teşekkür ediyorum.

KAZALARA İNAT ÖNCE İNSAN SONRA MADEN

 

“Değerli madenci kardeşlerim. Ben yıllardır enerji ve madencilik üzerine çalışmalar yapıyorum. Uzun sürelerden sonra güçlü bir ekiple birlikte, özellikle iktidarın, madencilikte ve kazaların ölümlü kazaların fıtrat diyenlerin inat diyorum ki önce insan sonra maden diyeceğiz.

İş güvenliği iş sağlığı ile birlikte hiçbir madencimizin ölümle baş başa bırakmayacağız.

Bu bizim bir hedefimiz bu konu ile ilgili çok çalıştık. Çalışmaya da devam ediyoruz.

 

 

Şunu söylüyorum bu ülkede madencilerimizin bütün sıkıntılarına sorunlarını bizler dile getirdik.

Hatırlayın Soma'da sizin hemşerileriniz canlarınızı kaybettik. Soma kadim bir kent.

 

 Soma olmanın bize emanet bıraktığı kötü emaneti hiçbir ölümlü kazaya izin vermeden madencileri yaşatmak bizim derdimiz.

KOMİSYONDAN 111 MADDE GEÇMEDİ

O maden kazasından sonra o komisyonda 111 maddenin gereği yerine getirilmedi. Şimdi ben buraya soruyorum. AK partili arkadaşlarımız buraya geldiklerinde ne diyecekler. Onlar uygulamadı İş güvenliğini yeteri kadar uygulayamadı. Yeteri kadar önlemleri almadılar denetim yapmadılar. Ve gerekenleri yapmadıkları için nasıl ödeyecekler bu günahı.

 

Hatırlayın haftada iki gün tatil ve 2 asgari ücret için o mücadeleyi kim verdi. Bizler verdik.

Mücadeleyi vermemizin nedeni  Bu madencilik  işi çok zor iş.

 Bu iş emek işi bu iş yürek işi. Bu iş vicdan işi.

Ben şimdi düşünüyorum kazalarımız hiç bitmiyor. Ama ben şu anda içinde bulunduğumuz madenin yöneticilerine teşekkür ederim.

 

Evet böyle riyakatlı iş güvenliğine önem veren insanı ile bir olan işletmelerimizde çoğaltmamız lazım. Devletin denetim mekanizmasını iyi çalıştırmak lazım.

Bu ülkeyi yönetenler açık söylemek gerekirse babasının çiftliği gibi yönetmişler.

İkincisi milletin parasını sizin vergilerinizi Biz hesap sorduğumuzda da, ticari sır dediler. Birliğimizi beraberliğimizi daim ederek artık bunlara bir dur diyelim.

 

Ben bu araştırmalar için her yere gittim. Orada bizim ülkemiz için yaşanan  kazaları inanamıyorlar.. fakat bizim ülkemizi yönetenler buna fıtrat diyorlar.

 

Bu iş fıtrat  değil.. Biz madencimizi fıtrata kurban etmeyeceğiz. Elbette hepimiz inançlıyız fakat en önce tedbir sonra tevekkül.

Ailelerinize söyleyin.

Öyle bir madenci çalışması göreceksiniz ki inşallah evine sağ salim dönecek.

BUNLARI NASIL YAPACAĞIZ.

Denetim mekanizmalarını

Şirket Devlet tedbir alarak ortak hareket edecekler. Bu işi laiki ile yapan işletmelerle devam edeceğiz. Şunu söyleyeyim Biz madenci kardeşlerin her zaman da yanlarında olacağız.

Sizler 21 senedir iktidarda olup yanınıza gelenlere sorun o zamandan bu zamana ne yaptınız.

Bizleri çiftçiye hayvancıya madenciye hakkını teslim etmeyenler bizleri karalamak için yalanlarla dolanlarla iftiralarla ve özellikle vatan hainleri ile terör örgütüyle bizi yan yana getirenlerin alnını karışlarım. Bu yalan ordusuna dur diyeceğiz. Kendileri terör örgütlerini  davulla zurna ile karşıladılar. Televizyon programına çıkardılar. Ankara belediyesi'ne çirkin iftiralar attılar. Bizler birleştik sizler de birleşin. Birleşe birleşe kazanacağız.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÖLÜMLER FITRAT KADER   OLMAMALIÖnceki Haber

ÖLÜMLER FITRAT KADER   OLMAMALI

HERKEZE ADALET LAZIMSonraki Haber

HERKEZE ADALET LAZIM

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar