MADEN İŞ SENDİKASI

KATLI PAZAR YERİ PROJESİNDE İMZALAR ATILDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KATLI PAZAR YERİ PROJESİNDE İMZALAR ATILDI
haber altı 2 komulabilir
haber İçi

Somalı Vatandaşların merakla ve özlemle beklediği Katlı Pazar Yeri projesinde imzalar atıldı, anlaşmalar yapıldı. 

İhale aşamasında geride bırakılan uzun süreç sorasında bugün projenin yapım aşamasını üstlenen Müteahhit firma ile sözleşme imzalama töreni gerçekleştirildi. Encümen Toplantı salonunda gerçekleştirilen sözleşme imzalama töreninde Basına açıklama yapan Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene proje detayları hakkında şunları söyledi: “ Bugün Belediyemiz açısından önemli bir projenin sözleşmesini imzalıyoruz. Uzun bir süreç yaşandı. Yaptığımız İhaleye yoğun katılım oldu. En uygun fiyatı veren firma ile anlaşmak istedik. Ancak daha yüksek fiyat veren başka bir firma kendi hakkı olduğunu öne sürerek Kamu İhale Kurumuna müracaat etti. İlk müracaattan küçük bir düzeltme talebi çıktı. Onları gerçekleştirip tekrar değerlendirdik. Firma 2. Defa KİK’e müracaat edince, müracaatı reddedildi. Bizde sözleşmemizi imzalıyoruz”.

SOMALILARIN ÖZLEMLE BEKLEDİĞİ DEV PROJE GERÇEK OLUYOR

Atılan imzalar ile Somalıların özlemle beklediği modern ve çağdaş Pazar yeri 15 Milyon + KDV tutarındaki proje ile Soma’ya kazandırılmış olacak. Yapımına başlanacak olan modern kapalı ve katlı Pazar yeri ile hem vatandaş hem de pazarcı esnafı rahat bir nefes alacak. Ayrıca otopark olarak kullanıma açık olarak tasarlanan mimarisi ile de İlçede ki yoğun otopark sorunu çözülmüş olacak. Projenin Belediyenin öz kaynakları ile başlatıldığını belirten Belediye Başkanı Hasan Ergene; “Öz kaynaklarımız ile başlattığımız bu projeyi o şekilde tamamlamayı arzu ediyoruz. Şuan borcu olmayan ir belediyeyiz. Harcamanın yetmediği takdirde kredilerimiz açık her zaman müracaat edebiliriz” açıklamasını yaptı.

Belediye Başkanımız Hasan Ergene, Katlı ve Kapalı Pazar yeri Projesini yapacak olan firmanın daha önce Canlı Hayvan Pazarını yapan firmanı olduğunu söyledi.

ESKİ PAZAR YERİ REKREASYON ALANI OLACAK

Eski Otobüs Terminalinin olduğu alana yapılacak olan Katlı ve Kapalı Pazar yeri ile boşalacak olan 10.000 metrekarelik eski Pazar yerine ne olacağı merak konusuydu. Belediye Başkanı Hasan Ergene İmza töreninde eski Pazar yeri alanına rekreasyon alanı ve sosyal alan yapılacağının müjdesini verdi. Belediye Başkanı Hasan Ergene yeni Pazar yerinin yapılması ile boş kalacak alan için şunları söyledi: “10.000 metrekarelik alan için içerisinde sosyal alanı olan güzel bir rekreasyon alanı projemiz var. Yapılacak işler belli. Biz zaten 2014’ te de Soma’nın 10 yılını-20 yılını planlamış haldeydik. Büyükşehir Belediyesi olduk ama dikkat edin Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü projeler Soma İlçe Belediyesinin planladığı, başlattığı, ihalesini gerçekleştirdiği işlerin devamı niteliğindedir. Bizim projelendirdiğimiz yatırımlar önemli yatırımlardır. Soma’nın ihtiyaçlarını önceden görebilmişiz, doğru değerlendirmişiz, adım atmışız ve Türkiye’de ilk olan projeleri başlatmışız. Büyükşehir Belediyemiz de bunların gerekli olduğuna inanmış, bıraktığımız yerden projelere devam etmiştir. Devlete hizmette devamlılık var. 2019 sonrasında ne olursa olsun Soma bahsettiğimiz Pazar yerindeki parka, sosyal tesislere kavuşacaktır. Soma için, Somalı vatandaşlarımız için Hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah kısa sürede kazasız, hatasız bir şekilde projemizi tamamlayacağız ve hizmete açacağız”.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İMAM HATİP LİSESİ MEHMETÇİĞİMİZE GÜÇ YOLLUYORÖnceki Haber

İMAM HATİP LİSESİ MEHMETÇİĞİMİZE GÜÇ YOL...

8 Mart Kadınlar Günü KutlandıSonraki Haber

8 Mart Kadınlar Günü Kutlandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar