Maden İş Sendikası 1 Mayısı Çanakkalede Kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

 

Türk İş Sendikalar Konfederasyonu Busene 1 mayısı Çanakkale de kutladı.

 

Türk işe bağlı Sendikalar Sabah saatlerinde  Çanakkale de olurken  Yoğun Güvenlik önlemleri altında il  Merkezine girildi.

 

Bağlı sendikaların Zonguldak’tan tutunda Yatağan Şubeye İzmir’e  kısacası her yerden katılım vardı.25 bin kişiye yakın katılım olduğu Mitingde Salı Pazarı Sahil Yolu  Truva Meydanında  buluşuldu. İşçiler Türk iş nerede Biz oradayız dedi.

 

Platforma Metal İş Sendikası genel Başkanı Bevrul Kavrak  İşçi kardeşlerim  bu günkü işçi kardeşlerimizin haklarını düzeltesiye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz kimse bizi yıldıramaz.dedi.

 

Saygı duruşu istiklal marşının ardından  Konuşmak için çıkan Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay İşçilere konuştu. Her gün ortalama 6 askerin şehit olduğu bir ülkedeyiz. Şu anda Çanakkale savaşı hala devam ediyor. Katiller bugün Antep’te polislerimizi sivil vatandaşlarımızı şehit ettiler. Katiller bugün 3 askerimizi şehit ettiler. Dışarıdaki insanlar, hainlerle beraber ülkeyi karıştırmaya devam ediyorlar. Vatan yoksa, ülke yoksa, sendika da yok, parti de yok, dernek de yok, oda da yok. Yaşamak yok. Buradan Türkiye’ye sesleniyorum, hainlere sesleniyorum, onun ağa babalarına sesleniyorum; aklınızı başınıza alın

 

101 yıl  önce savaş yapan dedelerimiz karşıki alanlarda yatıyor. Ülkemizi karıştırmayın, ülkemizi bölmeye gayret etmeyin. Bundan 100 sene evvel dedelerimiz buna fırsat vermedi. Biz vermeyiz, Türk-İş buna izin vermez. Ailelerimiz vermez. Kafamızı kellemizi veririz bu ülke için" dedi.

, kıdem tazminatımıza göz dikenlere buradan Çanakkale meydanından sesleniyorum; yapamazsınız, yaptırmayız. Özellikle buradan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e sesleniyorum. İki de bir televizyonlara çıkıp moralimizi bozmayın. huzurumuz kaçıyor. Sayın Şimşek, huzurunu bozarız.dedi.

 

Kaadro konusu hikaye oldu işçilikte 4A 4B 4C  Nasıl bir şey Kiralık işçilik olmaz. Esnek çalışma olmaz. Dünya bundan vazgeçiyor. Biran önce bundan vazgeçin. Esnek çalışmayla ilgili de huzurumuzu bozmayın. Taşeronla ilgili 720 bin arkadaşımızın tamamının kadroya geçeceğini söyledi. Ama ardından yapılan açıklamalar morallerimizi bozuyor dedi Platformdan Karanfil atarak dağıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cenk-yerinde Meydana Gelen Kazada 1 Kişi Öldü 1 Kişi Yaralandı.Önceki Haber

Cenk-yerinde Meydana Gelen Kazada 1 Kişi...

Somada Motosiklet Kazası 1 ölüSonraki Haber

Somada Motosiklet Kazası 1 ölü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar