Maden İş Sendikası Soma Şubeleri 301 Madenciyi Unutmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde Depremde arama kurtarma çalışmalarına katılan madencilerin olacağı öğrenilirken mitinge sadece deprem bölgesinde  olan Elbistan ilçesinde bulunan madenlerde  çalışan işçiler  ve   kurtarma ekiplerinden 100 kişinin  mitinge katılacağı öğrenildi.

Soma maden faciası sonrasında Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 301 şehit madenci için yapılan şehitlik tepki çekiyor. Sosyal Medyada mezarlığın bakımsızlığı Şehit ailelerinin tepkilerine neden olmuştu.   Şehitlikte madencilerin isimlerin yer aldığı anıt mezarların yıpranması nedeniyle şehit aileleri bakımsızlıktan dolayı  duruma tepki göstermişti.

2014   senesinde  maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin  Manisa Büyük Şehir  Soma mezarlığında  39 madencinin mezarının olması diğer madencilerin ise memleketlerinde defnedilmişti, 301 anıt mezar yapılmıştı. Bu mezarların bakımsızlıktan resimleri ve isimleri okunmaz duruma gelmiş,  İlgisizlikten akan çeşme dahi kireç bağladığı gözlendi.

TÜRK İŞ’e  Bağlı maden iş Sendikası Soma şubeleri  14 mayısta hayatını kaybeden madencileri ziyaret etti dualar okudular.

Sonrası açıklama yapan Soma Şubesi Başkanı Ali Uzun, "Bugün 1 Mayıs emek ve dayanışma günü. Hepimizin bildiği gibi 1856 yılında Avustralya'nın Melbörg kentinde 8 saatlik çalışma isteğine karşılık işçiler greve gitmişti ve bu istek kabul olmamıştı. Daha sonra Amerika'da başlayan grevler neticesinde 6 bin kişinin yürüyerek ulusal parka gitmesi ve sonucunda 1890 yılında 8 saatlik çalışma saatini elde etmişlerdir. Bizim ükemizde de neredeyse 100 yıl sonra 1980 yılında 8 saatlik çalışma saati elde edilmiştir.

Biz işçiler bütün haklarımızın karşılığını vermişizdir. Bedelini ödemişizdir. Bugün burada atan maden şehitlerimizde 2014 yılında maden kazasında şehit olmuşlardır. Daha sonra devletimiz maden ocaklarında çalışanlara haftalık 36,5 saatlik çalışma saatine inmiştir. Ücretleri de en az 2 asgari ücret düzeyine çekilmiştir. Biz işçiler aldığımız bütün hakların bedelini ödemişizdir." dedi.

HAK İş'e  Bağlı Öz Maden İş Sendikası Yöneticileri  Somada 301 madencyi  ziyaret etti dualar okudu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çilek Para EtmiyorÖnceki Haber

Çilek Para Etmiyor

SOMA TSO, 45. YAPI FUARI’NA KATILDISonraki Haber

SOMA TSO, 45. YAPI FUARI’NA KATILDI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar