MADEN İŞ SENDİKASI

Maden Ocakları Elimizde Kalsın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
haber altı 2 komulabilir
haber İçi

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şubesi Siyasi Partileri Ziyaret Etti

Maden İşçileri Sendikası Soma Şube Başkan Yrd Selçuk Metin ve Yönetim kurulu üyesi Zeki Özgen ve işçi arkadaşları ile birlikte Soma Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Levent Elbinsoy ve  İl Başkanı Semih Balabanla birlikte oldular  ve Yaşan süreci anlattılar. Konuyu Şöyle Özetledi

 Türkiye Kömür İşletmesinin Ege linyit İşletmesi bazı oyunlar hükümet tarafından devam ediyor. Bizler’de sizlerin ve kamu oyu desteğiyle siyasi partilerin desteğiyle bu oyunları bertaraf etmek istiyoruz. Her türlü hak aramada sizlerin yanımızda olduğumuzu biliyoruz.

Şu anda elimizde 3 adet açık ocağımız kaldı. Şu anda Sarıkaya açık ocağımız var. Açık işletme ile çalışan. Bakın normalde 600 Bin ila 800 bin ton kömür var denilen ocakta bu zamanda şimdiye kadar2- 2,5 milyon ton kömür çıkardık. 84     model makinalarla bu işleri yapmaya çalışıyoruz. Sarıkaya’da şu anda   mevcut çalıştığımız panomuzun yanında 3.5 milyon m3 harfiyat ve bunun yanında 500 bin ton kömürümüz var. Sarıkaya boşaltılmak isteniyor.  Biz arkadaşlarımız üç ocağımızda üretmek istiyoruz çalışmak istiyoruz.

Konuyu Sn Kılıçtaroğlu ve Meral Akşener’e mektupla bildirdik. Elimizdeki sahaların elimi<den alınmamasını ve taşeron firmalara veya bir alt şirkete hiçbir ihalesiz verilmesine bizler karşıyız. Bizler tedirginiz. Mevcut çalışan sayımız  şu anda 1200 kişidir. Bu işlere bağlı olarak 1000 kişi alt firma çalışanı var bunlarda tedirgin oluyor. Bizler tek kelime söylüyoruz. Üretmek Üretmek   Üretmek ve  iş yerimize sahip çıkmak istiyoruz. Dedi. CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ise Burda 2 maden emekçi önderi var. Ben şu söyleyebilirim. Emekten yana sendikal mücadeleden yana  hareketi desteklemek bizim görevimizdir alınan kararın arkasındayız dedi.

Soma CHP İlçe başkanı Levent Elbinsoy ise Bizler emekten yana dün olduğu gibi bugün de varız.Ben bu işin mutfağından geldim.sorunları biliyorum. Müessese  idik işletme olduk. Dahada küçülmenin yollarını arıyorlar. Bizler her zaman sizlerin yanındayız.  CHP Gurup Başkan Vekili Özgür Özel’e verilmek üzere dosya verildi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akıl Tutulması YaşanıyorÖnceki Haber

Akıl Tutulması Yaşanıyor

SGK Pirim Borçlulara Kredi İle Emeklilik OlanağıSonraki Haber

SGK Pirim Borçlulara Kredi İle Emeklilik...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar