MADEN ŞEHRİ SOMA’YA DEV ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YAPILACAK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MADEN ŞEHRİ SOMA’YA DEV ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YAPILACAK
 Yıllarca süren Organize Sanayi Bölgesi kurma çabası nihayet düzenlenen müteşebbis heyeti toplantısı ile başlamış oldu. Tek boyutlu ekonomiye sahip olan Soma yapılacak olan Organize Sanayi Bölgesi ile ekonomik çeşitlilik kazanmış olacak.
 
100 bini aşan nüfusuyla ilçe olmanın ötesinde madenleri ve elektrik santrali ile ünlü bir şehir olan Soma yapılacak olan Organize Sanayi Bölgesi ile en az 2000 bin kişilik çalışma kapasitesine sahip olacak.
 
OSB Taslak İmar Planı Hazır
Soma Organize Sanayi Bölgesinin imar planı Soma Belediyesine verilen yetki ile Soma Belediyesi tarafından hazırlandığı belirtildi. OSB’ de planlanan toplam alan ise 953 bin metre kare. Hazırlanan imar planındaki parsellerin büyüklükleri ise şu şekilde; 24 adet 3 - 5 bin m2, 12 adet 10 – 20 bin m2, 4 adet 20 – 30 bin m2, 3 adet 30 – 40 bin m2 ve 3 adet 50 – 100 bin m2.
Geri kalan alanların ise sosyal tesis, arıtma tesisi, ticaret alanı, ibadethane, yol ve yeşil alan olarak kullanılacağı belirtildi.
 
OSB’nin Altyapısı için 16,5 Milyon TL Hazır, Çalışmalar Başlıyor!
Soma Organize Sanayi Bölgesinin kamulaştırılması için 10 milyon TL harcandı. Ancak 10 milyon TL’nin yetmediği kamulaştırma işlemlerine, Soma Belediyesinden 850 bin TL kaynak aktarıldı. Yeni kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesinin Maden Şehri Soma için çok önemli olduğunu vurgulayan Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene; “ OSB’nin altyapı çalışmaları için 16,5 milyon TL hazır, altyapı çalışmaları başlıyor. Kamulaştırma için 10 milyon TL harcandı ancak yeterli olmadı. Soma için çok önemli olan bu projede, çalışmaların aksamadan hızla devam etmesi için bizlerde Soma Belediyesi olarak Belediyemizin öz kaynaklarından 850 bin TL aktardık” dedi.
 
Organize Sanayi Bölgesi Soma İçin Çok Önemli
İlçe deki işgücü, muhtemel sanayi tesisleri için ve sanayiciler için büyük bir şans diyen Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene; “Soma'da meydana gelen büyük maden kazasından sonra madencilik standartlarının geliştirilmesi, çağdaş madencilik standartlarına yükseltilerek çalışmalarına devam etmesi gerekmektedir. Soma'da yaşayan vatandaşlar için Madencilik tek iş alanı olmayacak farklı alanlarda daha başarılı ve standartları yüksek tesislerde daha da önem kazanan meslek kolları ile kendini yetiştirip hem Soma’ya hem de Ülkemize önemli katkı sağlayacaklardır” şeklinde konuştu. Soma’da yaygın olan madenciliğin yanı sıra Soma Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak olan farklı ekonomiye sahip iş kolları ile Soma’nın ekonomisi canlanacak.
 
Soma Organize Sanayi, Bölgemizi Cazip Kılıyor
Soma’nın konum olarak İstanbul, İzmir otoyoluna yakın oluşu, Aliağa-Bandırma Yüksek Hızlı Tren hattının üzerinde oluşu, mevcut konvansiyel demiryolu hattının sınırında oluşu, Kuzey Ege Çandarlı Limanına 70 km mesafede oluşu aynı zamanda Somada var olan termik santralinin yanı sıra yeni bir termik santral yapılacak olması “Bölgemizi cazip kılıyor” diyen Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene; “ Yapılan Organize Sanayi Bölgesine, yatırımcıların yoğun ilgisi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Gün geçmiyor ki Soma Organize Sanayi Bölge’sinden bölgeyle ilgili bilgi almak üzere veya yer tahsisi talep etmek üzere bizlerle irtibata geçen yatırımcı olmasın. Sık sık Soma’ya ziyaretler gerçekleştiriyorlar. Biz de bu ziyaretlerde yatırımcıları hem burada ilgili birimlerimiz aracılığıyla bilgilendiriyoruz, hem de yerine göre götürüp göstermek suretiyle Organize Sanayi Bölgemizin tanıtımını yapıyoruz. Soma’nın önünü açacak çok önemli Organize Sanayi Bölgesi yatırımıdır” açıklamasında bulundu.
 
“Yerli Otomobil Üretimine Ev Sahipliği İçin Soma Hazır, Biz de Varız!”
Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, gündemde olan yerli otomobil üretimi konusunda da açıklama yaptı.
“Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yerli otomobil için çalışmalar yapacak 5 babayiğit firmayı Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding olarak açıklamasının ardından Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene de bu konuyla ilgili, “Yerli otomobil Soma’da yapılırsa biz bundan memnuniyet duyarız. Bunun muhtelif kriterleri vardır. En önemlisi de yan sanayi yatırımlarıdır. Yerli otomobil fabrikası Soma’da Organize Sanayi Bölgesi tercih edilirde kurulursa 14 bin dönüme kadar genişleme şansımız var. Yerde sıkıntımız yok. Biz memnuniyetle talip oluruz. Birçok taliplinin de olduğunu biliyoruz. Konya talip, İzmir, Manisa talip. Soma’da talip, o zaman biz de varız. Limana yakınız, ulaşım sorunumuz yok, yan sanayide bir şekilde çözülürse Soma’da olabilir neden olmasın?” açıklamasında bulundu.
 
Kanadalı Seramik Firmasından 500 Dönümlük Yer Talebi!
Kanadalı Seramik Firması yapılacak olan Organize Sanayi Bölgesinden 500 dönümlük yer istediği belirtildi. Yapılan açıklamalarda Organize Sanayi Bölgesi için 28 firmanın başvuru yaptığı ve bu sayının gün geçtikçe arttığı açıklandı.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşte 2018 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) fiyatlarıÖnceki Haber

İşte 2018 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)...

Polis Memuru İntihar EttiSonraki Haber

Polis Memuru İntihar Etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar