Madenciler Günü Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Soma madencileri ve Maden iş sendikası 4 Aralık Madenciler gününü kutladı. Soma madencilerinin Bulunduğu  Şehitliği’nde başlayan kutlamalar da, Türkiye Maden İşçileri Sendikası genel sekreteri Tamer Küçükgencay ve Maden iş Sendika Şubeleri 13 mayıs 2014 de maden faciasında ölen maden şehitlerine karanfil bıraktılar . Soma madenci şehitliğine, Soma şubesi, Şube başkanı Şevket Şahin, Selçuk Metin, Hamza Arslan, Ali Uzun, Zeki Özgen katıldı. Soma Ege Bölgesi Şubesi başkanı Recep Satır, Ünal Şahan, Nazmi Gürleyen, Kıyas Çalı, Alaaddin Artma  Ege bölge 1 nolu Şube Başkanı Mehmet Şendil, Mehmet Ali Çakır, Murat Kalın Ramazan İman Rıza Sal, Soma 2 nolu şube başkanı Erol Kasap, Özgür Sayar, Fahri Yalçın ,Ahmet Keskin ve sendika üyeleri katılım gösterdi.

Mezarlara bırakılan karanfillerin ardından dualar yapıldı.Daha sora bir konuşma yapan Maden işçileri genel sekreteri Tamer Küçükgencay Şöyle konuştu.

Soma'da bulunan maden iş sendikaları ile birlikte .soma şehitliğini ziyaret ettik 13 Mayıs'ta asla unutmayacağız. Ülkemizde bulunan yeraltı zenginlikleri bugün 80 milyon kişiye aittir. Bu madenleri çıkartırken İşçi sağlığı iş güvenliği ciddi yatırımlar yapan anlayış istiyoruz. Artık 4 Aralık'ta şehitleri andığımız, 13 mayıs daha  maden faciasında hayatını kaybettiğimiz, şehitlerini andığımız bir durum yaşansın istemiyoruz.

 İş kazalarından uzak iş sağlığı ve iş güvenliğine ciddi yatırımlar yapan, işverenlerle  birlikte çalışmak istiyoruz. Bu da bizim en doğal hakkımız olduğunu düşünüyorum dedi, Daha sonra konuşmalarına devam eden Küçükgencay şöyle dedi. Bugün burada 301 madenci şehidinin yaşadığı ilçeden sesleniyorum. Ülkemizin gerçeği olan iş kazalarının önüne bir türlü geçilemiyor. Birçok yeni yasalar önümüze çıkıyor. Denetimler arttığı söyleniyor. Ama iş kazaları’ da bir türlü önünü almak bilinemiyor. Ülkemiz sınırları içerisindeki yeraltı kaynakları 80 milyon ve herkes de bu madenlerden faydalanmak zorunda. Bir şekilde. Bu madenleri işleten insanlar, yasalara ve önce insan diyerekten iş sağlığı ve iş güvenliğine  yatırım yaparak, insanlar işine sabah nasıl sağlam geldiyse, akşam da vardiya bitiminde de, sağlıklı bir şekilde evlerine  göndermek mecburiyeti vardır. İnsanlar artık babasız evsiz yaşamamalı. Bu kazalarının önüne sadece alınan yasalarla değil, işverenlerin vicdanı ile ilgili olduğunu da söylüyorum. 301 şehidi her zaman her gün anıyoruz. Bu acıyı her zaman paylaşıyoruz. Acının en büyük yaşandığı ve ülkemizin en büyük kazasının olduğu Soma'da bunların yaşanmaması için, her gün bir yerlerde sesleniyoruz. İşverenler yapmış oldukları üretimleri, elde ettikleri karların büyük bölümünü, kendi işlerine, yatırmayı bırakıp, iş sağlığı ve iş güvenliğine  yönelmeleri gerekiyor. Ve bu yaralanmaların ve ölümlerin önüne geçilmesi gerekiyor. Ülkemiz ne yazık’ ki iş kazalarında biri olmaya devam ediyor. Kazaların bitmiş olduğu 4 Aralık madenciler gününü bekliyoruz artık dedi..

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karakol önünde cinayet!Önceki Haber

Karakol önünde cinayet!

Damper AçılıncaSonraki Haber

Damper Açılınca

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar