Madenciler Her Gün Anılmak İster

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi, 1 Nolu Şube, 2 Nolu Şube ve Soma Şube ortaklığıyla düzenlenen programla 4 Aralık Dünya Madenciler günü kutlandı. İlk olarak 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidinden 43'ünün kabrinin bulunduğu Soma Maden Şehitliği ziyaret edildi. Şehit madencilerin kabirlerine teker teker karanfil bırakıldı. Ardından yapılan dualarla meslektaşları onları birkez daha andı.  Maden Şehitliğinde konuşan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şubesi Başkanı Şevket Şahin, "Soma'da 4 şube olarak 4 Aralık Dünya Madenciler gününü artık hep birlikte kutlayacağız. 4 Aralık Dünya Madenciler gününü öncelikle Soma'da yaşayan tüm emekçilere Türkiye ve Dünyadaki emekçilere kutlu olsun.

Madenciler gününü anmaya mezarlıkta başladık. Bakın madencinin günü olmaz. Biz bir gün değil her gün madendeyiz. Böyle günler şaşaayla kutlanır. Bizim içimizdeki sevinç buruk. oldu. Madenciler gününde bir sevinç olması gerekirken biz Soma'da verdiğimiz 301 şehitten dolayı hüzün ve üzüntüyle karşılayacağız bundan sonra. Evlerine helal ekmek götüren madenciler günü kutlu olsun dedi.

Türkiye Maden işçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul  Madenciler  günü için şunları söyledi.

Öncelikle madenlerde hayatını kaybetmiş kazdıkları yerde cennete düşen    bütün maden emekçilerimizi saygıyla minnetle anıyorum. Bugün dünyanın en zor işini yapan yerin yüzlerce metre altında ölümle burun buruna çalışan madenleri yoğun emekle yer üstüne çıkaran,yılın her günü hatırlanmayı hak eden, doğanın tüm zor koşullarına rağmen insanlığın hizmetine sunan madencilerin günüdür.

Sadece öldükleri ve kaza olduğunda hatırlanan emekçilerimizi hayatın arka planında değil her zaman üreten katma değer sağlayan  maden emekçilerine sorumluluğumuzdur.

Biz Madenciler olarak üretmeye devam edeceğiz. Ülkemiz için toplum için ailemiz için devam edeceğiz  Dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
1 ton 750 litre Alkol YakalandıÖnceki Haber

1 ton 750 litre Alkol Yakalandı

Sizleri Yetiştiren Biz KadınlarızSonraki Haber

Sizleri Yetiştiren Biz Kadınlarız

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar