Madende Çalışan İşçilere Sözümüzü Tuttuk

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Buradaki işçilerimiz Türkiye Kömür İşletmelerinin iştirakı olan özel şirketlerimizden bir tanesine devredilecek. Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te meydana gelen maden faciasında 301 işçinin hayatını kaybettiği Eynez Maden ocağının da işletmecisi olan 2 bin 400 işçinin çalıştığı Soma Kömür İşletmeleri'nin, Türkiye Kömür İşletmeleri(TKİ) ile sözleşmesi fesh edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Soma'da 2 bin 400 maden işçisinin kadrolu olarak çalışmaya devam edeceği açıklamasını Somalıların büyük sevinçler karşıladığını belirten Ak parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, "Özellikle işçi kardeşlerimizin burayla ilgili belirsizlik nedeniyle bize yoğun bir talep vardı. Bizde kendilerine her zaman siz bu işletmede çalışmaya devam edeceksiniz, endişeniz olmasın demiştik.

 Hamsolsun biz sözümüzü tutmuş olduk." dedi. 

Ak Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, Soma İlçe Başkanı Mehmet Ali Aksoy ve Soma Belediye Başkanı Ali Tulup ile birlikte Soma Kömür İşletmeleri'nde çalışan 2 bin 400 işçinin sorununun çözümü ile ilgili partide basın açıklaması yaptı.

  Özkan, "Gelinen noktada sözleşme konusu rezervlerinde sona yaklaşmasıyla sıkıntılarda artmaya başlamıştı. Ekim ayından bu yana yaptığımız görüşmelerde bu konuyu sürekli olarak istişare etti. Cumhurbaşkanımızın da açıklamasıyla artık Türkiye Kömür İşletmeleri buradaki şirketle sözleşmesini sonlandırmış oldu. Buradaki işçilerimiz Türkiye Kömür İşletmelerinin iştirakı olan özel şirketlerimizden bir tanesine devredilecek.

Bu şekilde kömür üretimine devam edilmiş olunacak. Yeraltı zenginliğimiz ekonomiye kazandırılmaya devam edilecek. Hemde bu işletmede çalışan yaklaşık 2 bin 400 civarında işçi kardeşimizde devralan TKİ iştirakı işletmeyle de çalışmaya devam edecek. Hem TKİ Genel Müdürü, Hem Maden İş Sendikası'nın genel başkanı ve buradaki şube yöneticilerimiz konuya çözüm odaklı yaklaştılar. Ve Burada bir güçbirliği ulaştı. Konu Enerji Bakanlığımıza ulaştı, bakanımızın uygun bulmasıyla sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın onaylamasından sonra geçtiğimiz Cuma günü yasal süreç başlamış oldu. Özellikle işçi kardeşlerimizinde burayla ilgili belirsizlik nedeniyle bize yoğun bir talep vardı. Bizde kendilerine her zaman siz bu işletmede çalışmaya devam edeceksiniz, endişeniz olmasın demiştik. Hamsolsun biz sözümüzü tutmuş olduk." dedi
"FARKLI SAHALAR KONUSUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"
Özkan, konuşmasının devamında şunları söyledi, "İnşallah önümüzdeki günlerde ihalesi yapılan bu bölgede yeni sahalarda üretime açılacak. Üç farklı şirket hazırlıklarını sürdürüyor. Işıklar ocağının devamında da 60 milyon ton üretilmeyi bekleyen linyit rezervi var. Önümüzdeki süreçte buranında çalışmaları başlayacak. Soma bölgesinde farklı maden sahalarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor." dedi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MİLLET İTTİFAKININ ADAYI ABDULLAH SAKAÖnceki Haber

MİLLET İTTİFAKININ ADAYI ABDULLAH SAKA

Yapılan Operasyonda YakalandıSonraki Haber

Yapılan Operasyonda Yakalandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar