Manisa, Deprem Bölgesinin Yaralarını Sarmak İçin Çalışıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Manisa, Deprem Bölgesinin Yaralarını Sarmak İçin Çalışıyor

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde, 6 Şubat 2023 saat 04.17’de 7,7 büyüklüğünde; Elbistan ilçesinde ise saat 13.24'de 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin ardından Manisa halkı depremden etkilenen illerin yaralarını sarmak için büyük bir gayret gösteriyor.

Vali Yaşar Karadeniz, Turgutlu, Ahmetli ve Salihli ilçelerini ziyaret ederek deprem bölgesine gönderilmek üzere yapılan çalışmaları ve üretilen ürünleri yerinde inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Karadeniz, ilk olarak Turgutlu İlçesini ziyaret etti. Turgutlu İlçesi ziyaretinde ilk olarak Turgutlu Kaymakamlığında bulunan Depremzede Kayıt-Kabul Merkezini ziyaret eden Vali Yaşar Karadeniz, ilçedeki depremzedelerin son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra depremzedeler için gönüllü üretim yapan Turgutlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü kursiyerleri ve Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Atölyesi’ni ziyaret eden Vali Karadeniz, emeği geçenlere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Vali Karadeniz daha sonra deprem bölgesine yapılan insani yardım malzemelerinin toplanma faaliyetlerini yerinde inceleyerek; depremzedelere giyim desteğinde bulunan Turgutlu Belediyesi Dosteli Kıyafet Yıkama ve Teslim Merkezini ziyaret etti.

Vali Karadeniz’e Turgutlu’da İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından 10 adet WC, Tur Karavan işletmesi tarafından 1 adet karavan, 1 adet konteyner WC ve 1 adet konteynır, Ayyıldız Prefabrik & Konteyner işletmesi tarafından 80 adet konteynır, Çelikler Konteyner & Prefabrik işletmesi tarafından 4 adet konteynır, STS Prefabrik & Konteyner işletmesi tarafından 10 adet konteynır, Liya Yapı Kabin & Konteyner ile Ayyıldız Prefabrik & Konteyner işletmelerinin ortaklaşa 12 adet 4’lü, 3 adet 2’li WC, Okyanus Isı Sistemleri işletmesinin 130 adet varil soba üretimi yaptığına ilişkin bilgi verildi.

Ahmetli İlçesini Ziyaret

Daha sonra Ahmetli İlçesine giden Vali Karadeniz, Ahmetli Kaymakamlığı Kayıt Merkezi ve Ahmetli Belediye Başkanlığı Yardım Toplama Alanında ki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alarak karavan üretimi yapan 45 Plas Karavan İşletmesindeki karavan üretimini yerinde inceledi.

Vali Yaşar Karadeniz’e Ahmetli İlçesinden deprem bölgesine toplamda 10 adet karavan ve 28 adet konteynerin gönderildiği bilgisi verildi.

Salihli İlçesini Ziyaret

Vali Yaşar Karadeniz, Salihli İlçesinden deprem bölgesine gönderilmek üzere toplanan yardımları ve yapılan çalışmaları da yerinde görerek yetkililerden bilgi aldı.

Salihli Yardım Toplama Merkezi ve Depremzede Kayıt Merkezine ziyarette bulunan Vali Karadeniz, ilçede toplanan yardımların son durumu ve ilçeye gelen depremzedeler için yapılan çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Salihli Soba İmalat Alanı ve Seyyar Duş-WC İmalathanelerini ziyaret eden Vali Karadeniz’e Borsa İstanbul Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından 104 adet soba, Salihli Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet göstermekte olan Feedtech Makine Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. işletmesi tarafından toplamda 56 adet duş-WC kabini üretiminin planlanmakta olduğu bilgisi verildi.

Vali Karadeniz,  deprem bölgesine sağlanan yardım ve destekler konusunda Manisa’nın örnek bir güç birliği içerisinde olduğunu, kamu, özel sektör ve gönüllü olarak çalışanlar sayesinde yapılan üretimlerle depremzede vatandaşlarımızın özellikle seyyar duş-WC, varil soba, konteyner, hijyen malzemesi, giyim gibi acil ihtiyaçlarının karşılanması yönünde çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Vali Karadeniz, tüm ülkemizde deprem bölgesi için gösterilen çabaya katkı sağlayan Manisalı üreticilere ve tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Madenciler bir kişiye elimizi uzatsak yeterÖnceki Haber

Madenciler bir kişiye elimizi uzatsak ye...

Manisa'da Uyuşturucu OperasyonuSonraki Haber

Manisa'da Uyuşturucu Operasyonu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar