Oğlum Askerde Öldü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OĞLUMUN KALP KRİZİ SONUCU ÖLDÜĞÜNE İNANAMIYORUM

15 Şubat 2009 tarihinde oğlu Hayati İriç'in askeriyenin gazinosunda kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğini söyleyen acılı baba Yüksel iriç, "Oğlum 9 aylık asker iken vefat etti dediler. 3 çocuğumdan en büyüğüydü. Oğlum vefat ettikten sonra geldiler. Devlet töreniyle Ordu'nun Korgan İlçesi'nde toprağa verdik. Heryere dilekçeler yazdık başvurularımızı yaptık. Oğlun kalp krizi sonucu saldalyede vefat ettiği için hanımına askeriyeden bir miktar destek verdiler. Başka da bir şey yapamayacaklarını söylediler. Oğlum vefat ettiğinden bu yana anne ve babası olarak büyüklerimizden hiçbir yardım ya da destek göremedik. Çocuğum 88/2 tertip Van Başkele Sultançayır Karakolu'nda hayatını kaybetti dediler. Olay meydana geldiğinde oğlum evliydi. Çocuk Bekliyordu. Olaydan sonra çocuğu da anne karnında yaşamını yitirdi. Eşi de baba evine döndü. Biz de anne baba olarak mağdur durumda kaldık. Tamam oğlum kalp krizi geçirdi ama askeriyede oldu olay. Bir işyerinde çalışırken iş kazası yapan ve her hakkını alırken benim oğlum askerken yaşamını yitirdiği için hiçbir hakkımız yokmuydu. Babası ya da annesi olarak ya da eşine hiçbir maaş ya da birşey bağlanmadı." dedi. 

"OĞLUMUN KALP KRİZİ SONUCU ÖLDÜĞÜNE İNANAMIYORUM"

Anne Sakine İriç ise oğlunun kalp krizi sonucu sandalyede öldüğüne de inanamadığını belirterek, "Hiçbir hastalığı ya da bir şeyi yoktu. Askerken kalp krizi geçirdi oğlunuz vefat etti dediler dünyamız yıkıldı. Yaptığımız başvurularda askeriye kendisi vefat ettiği için maaş bağlanamayacağı söylendi. Elimiz ayağımız kırıldı kaldık öyle. Devlet büyüklerimizden bir yardım bekliyoruz." dedi. 

"GENELKURMAY ŞEHİT SAYMADI"

Genel Kurmay Başkanlığı tarafından ailenin yaptığı başvurulara kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Hayati İriç'in vefat edişinin Şehitlik yönergesi kapsamında olmadığı yazısı geldi. SGK ise bu nedenle maaş ya da diğer haklardan yararlanamayacağı yönünde karar verdi.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Şendil Dediki...Önceki Haber

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Böl...

-ÖĞRENCİLER SİYASET KURBANI OLDUSonraki Haber

-ÖĞRENCİLER SİYASET KURBANI OLDU

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar