Öğretmen Şikayet Edildi.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğretmenler Basın Açıklaması Yaptılar

Manisa’nın Soma İlçesinde 2 sene önce velinin  öğretmeni  şikâyet etmesi ile  konunun ortaya çıktığı öğrenildi.

Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda  Bundan iki yıl önce 3 Veli tarafından. Öğretmenin öğrencilere şiddet uyguladığına ve hakaret ettiğine dair Bimer’e şikâyet yapılıyor. Şikâyet üzerine, okulda  bir yetkilinin  öğrencilerin ifadelerini alması için görevlendiriliyor. Bu konu ile ilgili açıklama yapan, Eğitim İş Başkan İbrahim MANCAR, Eğitim Sen Başkanı Ersin KOLÇAK açıklamalarda, Öğrenci ifadeleri alınabilmesi için Veli'nin izin belgesi ve öğrencinin yanında mutlaka velisi varken alınması gerekir. Bunun dışında alınan ifadeler usulsüzdür. Dediler. Bu ifadelerin bir gün sonrasında öğretmene hemen cezası tebliğ edilip iki gün içinde de verilen ceza uygulanıp öğretmenimiz sürgün olarak başka okula gönderilmesi. Velilerin  Soma kaymakamlığına ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne giderek, biz öğretmenimizi istiyoruz demesi sonuçsuz kalınca Soma Eğitim İş ve Soma Eğitim Sen  Cengiz Topel Meydanında öğle arası basın açıklama yaptılar.

Basın Açıklaması

Eğitim İŞ ve Sen’ den Kamun Oyuna

      Gazi ilkokulu öğretmenlerimizden Gülay AKKIN’a yapılan şikâyet ve karşılığında haksız olarak verilen cezayı öğrenmiş bulunmaktayız.

       Velilerin isteğini yerine getirmediğiniz zaman veli memnuniyeti olmadığı zaman öğretmenin ve öğretmenlik mesleğinin hiçe sayılarak çıkarılan kanun ve kanun hükmündeki kararnamelerin sonuçlarını görmekteyiz. Çıkarılmış olan kanun ve kanun hükmündeki kararnamelerle öğretmenlerimizin hareket alanları daraltılmış, hak ve hukukları elinden alınmış, hatta kendini savunmaz hale gelmiştir. Bu tür uygulamalarla öğretmenin toplum içindeki değerini kaybetmiş, okullarda eğitim adına bir uygulama yapamaz hale getirilmiştir.

      Biz öğretmenler olarak bu tür uygulamaları ve saldırıları asla kabul etmiyoruz. Öğretmenimiz Gülay AKKIN’nın başına gelen bu olaylar biz öğretmenleri derinden üzmüş ve asla da kabul etmiyoruz. Öğretmenimiz Gülay AKKIN’a yapılan şikâyet üzerine usulsüzce yapılan soruşturma ve ifade alma sonucunda hak etmediği ceza verilmiştir.

      Alınmış olan öğrenci ifadelerinin veli izni alınmadan, öğrenciyi ifade vermeye hazırlamadan, uygun orta ve koşullar oluşturulmadan yapıldığı anlaşılmıştır.

      Öğrenci ifadelerinin veli izni ve refakatında hatta pedagog eşliğinde alınması gerekirken apar topar alındığı cezai işleminde usulüne uygun olarak verilmediğine inanıyoruz ve kabul etmiyoruz.

            Devletin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenin toplumdaki hak ettiği değeri tekrardan kazanması adına düzenlemelerin acilen yapılmasını istemekteyiz.

Eğitim İş Başkanı                                                                    Eğitim Sen Başkanı

İbrahim MANCAR                                                                     Ersin KOLÇAK

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TÜRK İŞ. DEN SERT AÇIKLMAÖnceki Haber

TÜRK İŞ. DEN SERT AÇIKLMA

: Bakan Dönmez: "Yerli kaynakları sonuna kadar kullanacağız" Sonraki Haber

: Bakan Dönmez: "Yerli kaynakları sonuna...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar