MADEN İŞ SENDİKASI

Okul ve Eğitimci Güvenliği Risk Altında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
0
haber İçi
Okulların açılmasına kısa süre kaldı... Terörün yakıcı gölgesi altındaki eğitimcilerin ve öğrencilerin can güvenliği konusundaki endişeler ise devam ediyor. 28 Eylül’de açılacak okullar öncesinde, Doğu ve Güneydoğu illerinde sivil vatandaşlara yönelebilecek terör saldırısına dikkat çeken CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya öğretmen, öğrenci ve okul güvenliği konusunda Bakanlığın yürüttüğü çalışmaları sordu. Terör nedeniyle görevine gidemeyecek öğretmenlerin özlük hakları ve taşımalı eğitimdeki öğrencilerin ulaşım güvenliği konusunda yürütülmesi gereken faaliyetler hakkında bilgi talep etti.
 
Okul ve Eğitimci Güvenliği Risk Altında
 
CHP Milletvekili Kazım Arslan, özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde bu defa sivillere, eğitimcilere ve çocuklara yönelebilecek terör saldırısına dikkat çekti. Arslan, yazılı soru önergesinde “Yaşanan terör olaylarının ardından, ülkemizin birçok ilinde öğrenci ve öğretmenlerin okullara ulaşımı ve güvenli bir ortamda eğitim-öğretim faaliyetinin sürdürülmesine ilişkin kaygılar ise sürmektedir” ifadesini kullandı. Kazım Arslan, Bakan Nabi Avcı’ya, “Bu eğitim-öğretim yılında, Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizdeki öğretmen, öğrenci, personel ve okul güvenliği nasıl sağlanacaktır; bununla ilgili alınmış tedbirler nelerdir?” sorusunu yöneltti.
 
Güvenlik nedeniyle görevine Gidemeyen Öğretmenlerin Hakkı Korunacak mı?
 
Milletvekili Arslan, sorusunun devamında “Güvenlik sorunu nedeniyle görevine gidemeyecek, atandığı halde görevine başlayamayacak durumdaki öğretmenlerimizin durumu hakkında nasıl bir planlama yapılacaktır; Bakanlığınız bu konuda ne düşünmektedir?” ifadesini kullandı. Kazım Arslan, ayrıca “Güvenlik sorunu nedeniyle görev yerine gidemeyen, dolayısıyla öğretim faaliyetine başlayamayacak öğretmenler müstafi mi sayılacaktır; bu özel dönemde görev yerine gidemeyen öğretmenlerimiz hakkında hangi idari işlemlerin başlatılması öngörülmekte, ne yönde bir uygulama düşünülmektedir?” sorusuna yer verdi.
 
Öğretmenlerin Barınma Güvenliği Sağlandı mı?
 
Polis ve savcıların terör saldırısına lojmanlarında da maruz kaldığını hatırlatan CHP Milletvekili Kazım Arslan, öğretmenlerin de barınma güvenliğinin sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Arslan, Nabi Avcı’ya “Yeni atanan öğretmenler ağırlıklı olarak Şanlıurfa, Van, Diyarbakır, Ağrı, Hakkari, Şırnak’a gönderilmektedir. Bu öğretmenlerimizin ulaşımı nasıl sağlanacaktır, ikametgahları için gerekli tedbirler alınmış mıdır?” sorusunu sordu.
 
Taşımalı Eğitim Öğrencisi Saldırıya Uğramasın Diye Önlem Alındı mı?
 
Taşımalı eğitimdeki süregiden sıkıntıların terör saldırısı altında yeni bir boyuta büründüğünü savunan Kazım Arslan, öğrenci ve öğretmenlerin can güvenliği için Bakanlıklara daha fazla görev düştüğünü belirtti ve şu soruyu yöneltti: “Taşımalı eğitim yapılan yerler başta olmak üzere, Doğu ve Güneydoğu illerimizdeki öğrenci ve öğretmenlerimizin okul ve ev ulaşım güvenliği nasıl sağlanacaktır? Bakanlığınızın, olası terör saldırılarına karşı öğretmen ve öğrencilerimizin can güvenliğini korumak adına, diğer Bakanlıklarla koordineli çalışması var mıdır?”
 
Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Turgutlu Jandarma Bayram’da Şehit Ailesini Unutmadı.Önceki Haber

Turgutlu Jandarma Bayram’da Şehit Ailesi...

Madenci Ailelerine ve İhtiyaç Sahiplerine Kırtasiye Malzemeleri DağıttılarSonraki Haber

Madenci Ailelerine ve İhtiyaç Sahiplerin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar