Sen kimsin, bu camiyi biz yaptırdık.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sen kimsin, bu camiyi biz yaptırdık.
DİNBİRSEN BASIN AÇIKLAMASI

16 Eylül 2017 cumartesi günü öğle namazından önce bazı vatandaşlarımız Soma Müftülüğüne bağlı Zeytinli camiinde Mevlid cemiyeti organize etmek üzere talepte bulunmuş, cami görevlileri tarafından bu talep uygun görülmüştür. Söz konusu mevlid cemiyeti usulüne uygun olarak resmi ve gayri resmi misafirlerin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Ancak cemiyet sahibinin ve yakınlarının talebi üzerine misafirlerden gayri resmi olan ve hiçbir resmi görevi ve hüviyeti bulunmayan şahıslar tarafından vaaz ve sohbet yapılmak istenmiş, ancak raporlu olan cami İmam hatibi Fatih BAŞKIRIK ın yerine görevlendirilen Hasan TÜLER vaaz ve sohbet etmenin müftülük iznine tabi olduğunu izinsiz vaaz edilemeyeceğini belirtmiş ve buna müsaade etmeyeceğini, müftülükten resmi izin almalarını kendilerine söylemiştir. Buna rağmen İmam Hatiplikten ihraç edilen sabık imam Arif İMAN babası eski dernek başkanı Ali Sami İMAN ve Habil BAHAR,  Selami BAHAR ile yanındakiler görevli Hasan TÜLER i camiden dışarıya davet etmişler ‘ sen kimsin, bu camiyi biz yaptırdık, tarzında ifadelerle görevlimize müdahalede bulunmuşlardır.

Camilerimiz toplumumuzun huzurlu bir şekilde ibadet yapması için inşaa edilmiş mekanlardır. Yönetimi ve idaresi Diyanet İşleri başkanlığımızın denetimi altındadır. Camiyi yaptırmak veya derneğinde görev almak o kişiye veya kişilere cami yönetiminde söz hakkı tanımaz camiler kamu malıdır ve kutsal mekanlardır. yönetim şekli kanunlarla ve yönetmeliklerle belirlenmiştir. Dolayısıyla camide söz sahibi kişi camide görevlendirilen din görevlisidir. Bu konuda karışıklığa ve kargaşaya sebebiyet vermemek için herkes haddini bilmek mecburiyetindedir. Bu nedenle imam arkadaşımıza kırıcı sözler sarfeden bu kişileri kınıyoruz. bu kişileri haddini bilmeye ve cami görevlilerine karşı daha nazik davranmaya ve imam arkadaşımızdan özür dilemeye davet ediyoruz. Camiler kimsenin babasının malı değildir. Cami görevlilerimiz zaten üzerlerine düşen görevleri hakkıyla yerine getirmektedirler. Kimse camide görevli olan din görevlisi arkadaşlarımıza amirlik taslamaya kalkmasın. Din görevlilerinin kimlere karşı sorumlu olduğu talimatları kimlerden aldığı kanunlarla ve  yönetmeliklerle bellidir ve görevlilerimizde bunun bilincindedir. Bundan sonra bu tarz talihsiz olayların yaşanmaması için herkesi sorumluluk bilinciyle hareket etmeye  davet ediyoruz.

Soma  DİNBİRSEN ilçe yönetimi olarak Diyanet İşleri Başkanlığı yönetmeliklerine ve mevzuata uygun davranan emir ve talimatlarını uygulayan, kendisine emanet edilen Cami, mihrap, minber ve kürsüsüne sahip çıkan meslek onur ve şerefini koruyan görevli arkadaşımız Hasan TÜLER in yanında olduğumuzu görevli arkadaşımızın yalnız olmadığının bilinmesini, aynı zamanda kanunlarımızın camilerimizin yönetim ve denetiminin Diyanet İşleri Başkanlığına verilmiş olduğu hususunu kamuoyuna bir kez daha ilanen duyuruyoruz.  20.09.2017

DİNBİRSEN İLÇE TEM.                                                                               DİNBİRSEN İL BŞK.YARD.

 Mustafa Fatih UZUNOGLU                                                                          Muhammed Fatih KURŞUN   

                              .                                                                                   

                                                                                                         

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Soma FETÖ Operasyonu 9 Kişi Gözaltına Alındı.Önceki Haber

Soma FETÖ Operasyonu 9 Kişi Gözaltına Al...

Öğrencilerimiz Sınav Cenderesinden KurtarılmalıdırSonraki Haber

Öğrencilerimiz Sınav Cenderesinden Kurta...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar