SESİMİZİ DUYAN VARMI.MANİSA MİLLET VEKİLLERİ SİZLERE SESLENİYORUZ.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ALAMADIĞIMIZ PARALARIN VERGİSİNİ ÖDEDİK.

Bu esnaf parasını istiyor.Alacağını İstiyor.Vergisini ödediği parasını istiyor Bu Esnafa Kulak verin.

 Soma Ticaret Odası Başkanı Cem Doğan  Esnafın sorunları ile şu açıklamayı yaptı.

Dünyanın bildiği gibi 2014 senesinde maden faciasını yaşadık.301 kardeşimizi toprağa verdik.

Tek bir mesajla işten çıkarılan işçiler,neredeyse 3500 yakın işçi işsiz kalmıştı.Bu geçen gün içerisinde çalışanlarımız,işçilerimiz,esnaflarımız hepimiz belli bir yükün altına girdik.bu facianın altından kalkmaya çalıştık. Bizler Ticaret Odası olarak esnaflarımızla hareket eden bir kurum olarak, Soma kömürleri ile ilgili çalışmalar yapmaya başladık.Çalışmalar Enerji bakanı ve Ticaret bakınıyla görüşülerrek mağduriyetimizi anlattık. Esnafların dosyaları hazırlandı.Maliye bakanımızın önüne kadar gitti. Bu gelişmeleri bir yere kadar getirildi.Bu konu sonuçlanma noktasına gelindiğinde  Bir adım daha ileri gidemedik.

İşçiler hakları olan tazminatlarını yaptıkları eylemlerle seslerini duyurdular. Haklarını almaya hak kazandılar. Bizler işçi kardeşlerimiz gibi grevler yapıp eylemler yapıp seslerimizi duyurma gibi şansımız yok.

 Esnafımızın mağduriyeti giderilmedi  ve ilgilenilmedi. Toplam Soma ,Kırkağaç İlçelerinde  toplam 70 yakın esnafımızın 14 -15 Milyon alacağımız olan alamadığımız vergisini ödediğimiz  rakamdan bahsediyoruz.

 Somadaki faliyet gösteren firmalar 1000’e yakın istihtam sağlayan firmalar var. Bizler şu saatden ihtibaren nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Bu konuyu bilmeyen yok.Millet vekilleri dahil herkesimin haberi var.

  Biz dosyalarımızı her yere ulaştırdık.  Ekonomik olaydan bakıldığında Koronavirüs tedbirleri nedeniyle  yaşanan sağlıkdaki son olaylardan sonra  sağlıkla ekonomi birlikte yürümek zorunda.Çok sağlıklı ol cebinizde paranız yok ise o da işe yaramaz. Paranız çoktur sağlığınız yoktur  oda işe yaramaz. Esnafımız çok kötü sendurumlar yaşadı.İşletmeler kapalı kaldı. Devletimizin destekleri olduğu halde bu paralara ihtiyacımız oldu bu zaman  Bu konuyu Cimerê bile bildik Hiçbir karşılık alamadık. Bu konuda en mağdur esnaf oldu. (Biz Soma Kömürlerle AŞ)  iş yaptık.Bu firma  yeni Anadolu İşletmesine devir oldu.Yarın birgün başka bir şirkete devir olma ihtimali var. Bu sinsile içerisinde herksimin işi görülmüşken neden esnafın işi görülmüyor. Burada 70 yakın esnafımızın 14 -15 milyon çok büyük paralar değil, fakat buradaki  esnaf arkadaşlar için 1 lirası bile çok para.Esnafın durumu vahim.Batanlar,iflas edenler çocuğunu okutamayanlar,kredi kartından icra gelenler,kendimi yakacağım diyenler biz bunları yaşıyoruz. Bu paranın çoğu azı olamaz biz bu firmaya iş yapmışız.Ama alacağımız kalmış

Nasıl işçi kardeşimiz alın terini aldıysa esnafımızda sabahıb-n 8’inde kepenkini açıyor.Akşam geç saatlerde kapatıyor. Eve bir dilim ekmek götürmek için çalışıyor.Yetkililer duyun sesimizi Dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HAYATİ DAL BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADIÖnceki Haber

HAYATİ DAL BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Uyar Madencilik Çalışanlarının Tazminatı Zora GirdiSonraki Haber

Uyar Madencilik Çalışanlarının Tazminatı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar