ŞİRKETİN İŞ GÜVENLİĞİ AÇISINDAN, ÇALIŞANLARIN DEVAMLILIĞI ÖNEMLİDİR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
İŞ GÜVENLİĞİ AÇISINDAN, ÇALIŞANLARIN İŞE DEVAMLILIĞ

 

Geçerli bir mazerete dayanmaksızın sık sık devamsızlık yaparak iş güvenliğini ihlal eden ve şirketin iş görme ediminden yararlanmamasına sebebiyet verenlerin tespiti halinde iş akitlerinin feshine devam edilecektir diyen İmbat Madencilik vekili Av. Müslüm SERT, “İŞ DİSİPLİNİ ve ÇALIŞMA AHLAKI çerçevesinde sorumluluğunun bilinciyle hareket eden İmbat çalışanlarınınTEDİRGİN OLMALARINI GEREKTİRECEK BİR DURUM SÖZKONUSU DEĞİLDİR” dedi.

 

 

 

İmbat Madencilik vekili Av. Müslüm SERT, Müvekkili İmbat Madencilik ile ilgili son günlerde gerek yazılı basında gerekse sosyal medyada yer alan ve gerçeği yansıtmayan haberlere ilişkin basın açıklamasında bulundu. SERT yaptığı açıklamada, Müvekkil İmbat Madencilik Enerji Turizm San. ve Tic. A.Ş, TKİ Genel Müdürlüğü ile imzaladığı Rödovans sözleşmesi gereğince Manisa ili Soma İlçesi Eynez Mahallesi Karanlıkdere mevkilinde, yeraltı linyit kömür üretim faaliyetinde bulunmaktadır.

            İş bu basın açıklaması, müvekkil şirket tarafından 29 personelin iş akitlerinin feshi sonrası kamuoyunda çıkan asılsız haberler ve yayınlar üzerine, kamuoyunu bilgilendirme amacıyla 18.12.2015 tarihinde düzenlenen/yayınlanan basın açıklamasının eki mahiyetinde tesis edilmiştir.

Kamuoyu ve müvekkil şirket çalışanlarının bilgisine sunulur;

İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin Tehlike Sınıfları Tebliği hükümlerince Çok Tehlikeli İş Kolu’nda yaklaşık 6500 çalışanıyla faaliyet gösteren müvekkil şirket ülkemiz ekonomisine ciddi katma değer yaratan özel yeraltı maden işletmelerinden biridir.

18.12.2015 tarihli basın bildirimizde açıklandığı üzere; yeraltı kömür madenciliği gibi ekip çalışmasının esas olduğu işyerlerinde çalışan işçilerin, sık sık devamsızlık yapmaları, işin sürekliliği, iş disiplini ve iş güvenliği açısından olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Bu kapsamda; sık sık devamsızlık yaparak iş güvenliği kurallarını ihlal ettiği ve müvekkil şirketin iş görme ediminden yararlanmamasına sebebiyet verdiği için iş akitleri feshedilen 29 çalışanın kıdem ve ihbar tazminatları ile doğmuş tüm işçilik alacakları müvekkil şirket tarafından 21.12.2015 tarihinde banka hesap numaralarına tevdii suretiyle ödenmiştir.

Yine, 18.12.2015 tarihli basın açıklamasında ileriki aşamalarda da fesihlerin devam edeceği kamuoyunun bilgisine sunulmuştu. Müvekkil şirketin faaliyette konusu işi, dinamik ve süreklilik arz eden yeraltı kömür madenciliği olup ekip çalışmasına dayalı bu yapı içerisinde İŞ GÜVENLİĞİ AÇISINDAN, ÇALIŞANLARIN İŞE DEVAMLILIĞI temel unsurlardan birisidir. Bu nedenle önümüzdeki süreçte de geçerli bir mazerete dayanmaksızın sık sık devamsızlık yaparak iş güvenliğini ihlal eden ve müvekkil şirketin iş görme ediminden yararlanmamasına sebebiyet verenlerin tespiti halinde iş akitlerinin feshine devam edilecektir. Bu fesihlerden amaçlanan, İŞ BARIŞINI, İŞ DİSİPLİNİNİ VE İŞ GÜVENLİĞİNİTEHDİT EDEN BÜTÜN ETKENLERİN ORTADAN KALDIRILMASI ve DİĞER İMBAT ÇALIŞANLARININ HAK VE MENFAATLERİNİN KORUNMASIDIR.

Müvekkil işyerinde, İŞ DİSİPLİNİ ve ÇALIŞMA AHLAKI çerçevesinde sorumluluğunun bilinciyle hareket eden İmbat çalışanlarının TEDİRGİN OLMALARINI GEREKTİRECEK BİR DURUM SÖZKONUSU DEĞİLDİR. Müvekkil şirket, bugüne kadarki istihdam politikasında ve işçi-işveren ilişkilerinde hiçbir zaman basit ekonomik çıkarlar peşinde olmamış ve hiçbir işçinin keyfi suretle iş akdinin feshi yoluna gitmemiştir.

Bu beyanlar ışığında, gerek yazılı basında gerekse sosyal medyada yer alan ve gerçeği yansıtmayan haberlere itibar edilmemesi ve müvekkil şirketin gerektiğinde basın açıklaması yaparak kamuoyunu ve şirket çalışanlarını doğru bilgilendireceği hususunu da,

Tüm kamuoyunun ve şirket çalışanlarının bilgisine sunarız.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Somayı Yine Mağdur EttilerÖnceki Haber

Somayı Yine Mağdur Ettiler

Güneş Çarığı Sıkar, Çarıkta AğayıSonraki Haber

Güneş Çarığı Sıkar, Çarıkta Ağayı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar