Soma 71 Mahalle Muhtarı Bilgilendirildi.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Soma Belediyesimi,Manisa Büyükşehirmi
Manisa'nın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte köylerinde ya da mahallelerinde oluşan sorunlarla ilgili hangi belediyeye başvursa 'Bizim alanımız değil' cevabıyla karşılaşan muhtarlar Soma Belediyesi'nin organizasyonu ile KOSGEB Strateji Geliştirme ve Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı görevlisi Bülent Bozbaş tarafından bilgilendirildi. 
Egerens Otel'de sabah saatlerinde başlayan eğitim programına 71 mahalle muhtarı katıldı. KOSGEB Strateji Geliştirme ve Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı görevlisi Bülent Bozbaş, mahalle muhtarlarını Muhbis –Muhtar Bilgi Sistemi’nin kullanımı, Muhtarların Mahallelerdeki sorunlarda hangi işlerde hangi kurumlara başvuru yapacakları, 6360 sayılı kanun ile Büyükşehir ve İlçe Belediyesinin görev ve sorumlulukları, Mahalle Muhtar ve İhtiyar heyetinin görev ve sorumlulukları hakkında bilgilendirdi. 
Belediye Başkanı Hasan Ergene, "Görevlerimizi gözden geçirdik, yasal sorumluluklarımızı tazedik. Hepimiz için faydalı olduğunu düşünüyorum. Bir geçiş dönemindeyiz. Soma Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet alanalrımız ayrıldı. Ama malesef aradan geçen 2 yıla rağmen hala sistem oturmadı. Birçok aksaklıkları hep birlikte yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerine şahitlik ediyoruz. Sıkıntılar çekiyoruz. Bu sıkıntılar önce muhtarlarımıza ardından belediye başkanlarımıza yansıyor. Basında da görüyoruz. Bu basında yer alırsa sıkıntıların çabuk giderildiğini görüyoruz. Bu durumda tabi basınımıza da önemli bir görev düşüyor. Soma'da işleri halletmek biraz kolay ama. Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne düşen işlerde karşılık bulmakta güçlük çekiyoruz. Bu sıkıntılar her zaman değerli muhtarlarımız tarafından ifade ediliyor. Bazen ümitsizliğe düşüyoruz acaba Büyükşehir Belediyesi'nin Soma'ya karşı özel bir tutumu mu var diye düşünüyoruz. Özellikle buradan gelen talepleri ve hizmetleri ikinci plana mı atıyorlar, acaba seçimlerden umduğunu alamadıkları için acaba cezamı veriyorlar. Bunlar hepimizin aklına gelen şeyler. Biz bunun böyle olduğuna inanmıyoruz. Bunu geçiş dönemine bağlıyoruz. Yapılanmalarını tamamlayamadılar. İlçede devam eden, devrettiğimiz yatırımlar var. Bölge ısıtma Sistemi yatırımı da bunlardan biri. Hizmeti tamamlama telaşındalar. Yapılan tüm yatırımlar için teşekkür ediyoruz. Daha fazlasını bekliyoruz." dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pazarın Kurabiyesi Ucuzladı.Önceki Haber

Pazarın Kurabiyesi Ucuzladı.

Devlet Hastanesi Hafriyatı Kaldırılması için Parası yattı Sonraki Haber

Devlet Hastanesi Hafriyatı Kaldırılması...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar