MADEN İŞ SENDİKASI

Soma Adını İş Kazası ile Duyulması ile istemiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Soma Adını İş Kazası ile Duyulması ile istemiyor
haber altı 2 komulabilir
haber İçi
 
 
            Son günlerde, ilçemizde faaliyet gösteren özel bir firmanın şantiyesinde meydana gelen ölümlü ve yaralamalı iş kazası haberleri tüm Soma’yı olduğu gibi bizleri de üzmekte ve endişelendirmektedir. Öncelikle hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. 
İlçemiz ne yazık ki iş kazaları ile anılan bir ilçe haline gelmiştir. Özellikle son günlerde söz konusu özel firma şantiyesinde çok sık iş kazası yaşanmaktadır. Bu durum akıllara iş güvenliği tedbirlerinin yeteri kadar alınmadığı sonucunu getirmektedir. 
AKP iktidarları döneminde ne yazık ki Cumhuriyet tarihimizin en büyük iş kazaları yaşanmış, binlerce işçimiz yaralanmış ve hayatını kaybetmiştir. Daha fazla rant ve kazanç uğruna iş güvenliği ve işçi sağlığı tedbirleri ihlal edilmiş, AKP hükümetleri bu ihlallere göz yummuştur. 13 Mayıs 2014’de kaybettiğimiz 301 madencimizin acısı yüreğimizde hala tazedir. Soma maden faciasından sonra hazırlanan bilirkişi raporlarında, Enerji Bakanlığının, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğünün ve Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürlüğünün denetim görevini yerine getirmemekten kaynaklanan kusurları tespit edilmiş ancak soruşturma izni verilmediği için kusuru ve ihmali bulunan kamu görevlileri yargılanamamıştır. 
İş güvenliği ve işçi sağlığı açısından özel şirketleri denetlemekle yükümlü kamu görevlilerinin, bu görevlerini ihlal etmeleri halinde yargılanabilmeleri gerekmektedir. Kamu görevlilerinin, siyaset eliyle korunmaları durumunda hukuk devre dışı kalacak, iş kazaları kaçınılmaz hale gelecektir. 
CHP Soma İlçe Başkanlığı olarak iş kazalarını önleme konusunda yetkilileri göreve davet ediyor, denetim anlamında görevini yapmayan kamu görevlileri ile iş kazalarına zemin hazırlayan firma ve şahısların peşini bırakmayacağımızı Soma kamuoyuna beyan ediyoruz
Fotoğraf.İnternet Siteleri Görseldir. 
 
CHP SOMA İLÇE BAŞKANI LEVENT ELBİNSOY
 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dev operasyon! Kodlar çözüldü, baskın başladıÖnceki Haber

Dev operasyon! Kodlar çözüldü, baskın ba...

Bu Siyasete HayranımSonraki Haber

Bu Siyasete Hayranım

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar