Soma Belediye Mezarlığı'ndaki Şehitlikte Tören Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Soma Belediye Mezarlığı'ndaki Şehitlikte Tören Düzenlendi
Konuşmaların ardından törene katılan protokol dualar ederek, şehitliği dolaştı, şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Törende şehit aileleri duygusal anlar yaşarken şehit verdikleri evlatları için bol bol dua etti

 

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Soma Belediye Mezarlığı'ndaki şehitlikte tören düzenlendi. Törende şehit mezarlarına karanfil bırakılıp dua edildi.
Törende ilk olarak Soma Kaymakamlığı, Soma Garnizon Komutanlığı, Soma Belediye Başkanlığı, Türkiye Şehit ve Gaziler Vakfı ile Muharip Gaziler Derneği çelenkleri sunuldu. İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilmesinin ardından gerçekleştirilen saygı duruşunda bulunuldu. 
Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş şehitlik defterini imzalarken günün anlamına ilişkin konuşmayı yapan Garnizon Komutanı Ürteğmen İlker Yağdıran ise şunları söyledi: "Bugün geçmişi zaferlerle dolu şanlı ordumuzun Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi anmak üzere, onların manevi huzurunda derin bir saygı ve şükran ile toplanmış bulunuyoruz. 
Çanakkale Zaferi; Dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Ulusunun belirleyici bir rol oynadığı, kurtuluş savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, Yüce Türk ulusunun kahramanlığının ve fedakarlığının doruk noktalarına ulaştığı bir saygınlık ve azim mücadelesi olmuştur. 
Türk ordusunun Çanakkale’de vermiş olduğu bu büyük mücadele; sadece dünya tarihi üzerinde yarattığı büyük etkiyle değil, başta büyük önder Atatürk olmak üzere, kanlı mücadelede ön plana çıkardığı kahramanlar ve askeri dehalar ile Mehmetçiğin mukaddes vatan mücadelesinin azmi birleşmiş, kazanılan bu zaferle “Çanakkale Geçilmez” destanı yazılmıştır. 
Çanakkale zaferi ile birlikte, şehitler günü olarak kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz.
Bu duygu düşüncelerle, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden Türk ordusunun kahraman mensuplarını, ordusunu her yönüyle destekleyen asil Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun”
Konuşmaların ardından törene katılan protokol dualar ederek, şehitliği dolaştı, şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Törende şehit aileleri duygusal anlar yaşarken şehit verdikleri evlatları için bol bol dua etti. 
Düzenlenen çelenk sunma törenine Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Aksoy, Garnizon Komutanı İlker Yağdıran, siyasi parti temsilcileri, sivil tolum örgütleri temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarla Yolunda İntihar EttiÖnceki Haber

Tarla Yolunda İntihar Etti

Manisa’ya şehit ateşi düştü!Sonraki Haber

Manisa’ya şehit ateşi düştü!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar