Soma Belediyesi 2017 nin İlk Toplantısını Yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Soma Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda, gündem içi ve gündem dışı olmak üzere 16 maddenin görüşüldüğü toplantıda CHP İlçe yönetimi önerge sundu. Adliye binası yanında atıl vaziyette duran arsanın geçici olarak düzeltilerek, otoparka dönüştürülmesini talep eden CHP İlçe Başkanı Levent Elbinsoy, otopark yapılması halinde araç parklarının bir nebze de olsa rahatlayacağını söyledi. CHP’liler,  Atatürk Caddesindeki kaldırımlarda bulunan ağaçların ve lükstürlerin etrafında bulunan demirlerin daha kolay temizlenmesi açısından kaldırılmasını talep etti.

Toplantının bir değer konusu ise, Soma’da bulunan 19 yurdun denetlenmesi konusu oldu.

Yurtların acil eylem planları, risk analizleri ve eğitim seminerlerinin eksik olanlarının giderilmesi için kaymakamlık makamına tavsiyede bulunulması karara bağlandı.

Meclis Toplantısında görüşülen Gündem içi maddeler şöyle;

1-Eğitim Kültür ve Gençlik Spor, Plan Bütçe, Çevre Sağlık ve İmar Komisyonunda görüşülen evrakların karara bağlanması.

2-Oluşturulacak denetim komisyonunda görev yapmak üzere Belediye Meclis Üyeleri arasından üçten az, beşten fazla olmamak üzere üye sayısının belirlenmesi ve belirlenen sayıda gizli oylama ile üye seçiminin yapılması.

3-2017 yılında Meclis Başkanı ve üyelerine, Meclis Toplantıları ile İhtisas Komisyonu toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek huzur hakkı ücretlerinin belirlenmesi.

4-Belediye de fiili olarak görev yapan Zabıta personeline, 2017 yılı için verilecek mesai ücretlerinin müzakere edilmesi ve karara bağlanması konuları görüşüldü.

GÜNDEM DIŞI GÖRÜŞÜLEN MADDELER

Soma Taekwando Spor Kulübü Derneğine nakdi yardım yapılması talebinin görüşülmesi.

Belediye ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında mesleki ve teknik eğitim alanında yapılacak çalışmalar ile ilgili işbirliğine dair protokol imzalanması.

Mülkiyeti Soma Belediyesine ait olan 8 No’lu Aile Sağlığı Merkezi ile Avdan Aile Sağlığı Merkezi binalarının Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğüne tahsis talebi.

İlçemiz Kurtuluş Mahallesi109 ada 49 parselde Özel Eğitim Tesisi yapılabilmesi talebi.

İlçemiz Pirahmet Mahallesine 800 kw gücünde rüzgar enerji santrali ve güneş enerji santrali, ilçemiz Uruzlar Mahallesine de güneş enerji santrali yapılabilmesi için 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı hazırlama ve onama yetkisinin Manisa Büyükşehir Belediyesine verilmesi  görüşüldü.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Soma'dan Yardım Tır'ı Yola ÇıktıÖnceki Haber

Soma'dan Yardım Tır'ı Yola Çıktı

Zeytinde Oyun Oynanmak İstendi TutmadıSonraki Haber

Zeytinde Oyun Oynanmak İstendi Tutmadı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar