Soma CHP Ve İyi Parti Belediye Meclis Adaylarını Tanıttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Millet İttifakı, Aqua Park’ta düzenlediği dayanışma kahvaltısında Belediye Başkan Adayı ve Meclis Üyesi adaylarını tanıttı.

 

ŞIKTAŞLI SOMA’DA ADAY TANITIM KAHVALTISINA KATILDI

Millet İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şıktaşlı ilk olarak eşi Nesrin Şıktaşlı ile birlikte Soma ilçesinde CHP Soma İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen belediye başkan aday ve belediye meclis üyesi adayları tanıtım kahvaltısına katıldı. Kahvaltıda CHP Manisa Milletvekilli Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen’in yanı sıra CHP İl Başkanı Semih Balaban, CHP İlçe Başkanı Levent Erbinsoy, İYİ Parti İlçe Başkanı Vehbi Çiçek’de hazır bulundu.

Tanıtım toplantısında söz alan Millet İttifakı Soma Belediye Başkan Adayı Abdullah Saka, ilçenin çehresini değiştirecek projelerle yola çıktıklarını ve 31 Mart tarihinden sonra sandıktan zaferle çıkacaklarını dile getirdi.

Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şıktaşlı, Manisa’nın coğrafi açıdan bir çok ülkeden daha büyük olduğunu belirterek, kent merkezinden yönetilmesinden dolayı hiçbir ilçenin hizmet alamadığını ifade etti. Hedeflerinin Manisa’yı merkezden değil, yerinden ilçelerle birlikte yönetmek olduğunun altını çizen Şıktaşlı, “Biz 31 Mart tarihinden sonra Manisa’da yerinden yönetim anlayışını hayata geçireceğiz. Böylece her ilçemiz ve her vatandaşımız hizmeti yerinde almış olacak. Yatırımı yapılması gereken alanlara yerinde yapacağız’’ dedi.

Konuşmaların ardından kahvaltıya katılanlara Millet İttifakı’nın Soma Belediye Başkan Adayı Saka ve belediye meclis üyeleri adayları tek tek tanıtıldı. Sahneye çıkan Milletin adayları Şıktaşlı ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Soma ziyaretinin ardından Millet İttifakı Büyükşehir Adayı Şıktaşlı, Millet İttifakı Kırkağaç Belediye Başkan Adayı Şerif Ozan İren ile birlikte Kırkağaç ilçesine bağlı İlyaslar Mahallesi’nde Yayla Ailesi’ne taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı dileklerinde bulundu.

Tanıtıma, Millet ittifakı adayı İYİ Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orkun Şıktaşlı, CHP Manisa Milletvekilleri Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen, CHP İl Başkanı Musa Semih Balaban, CHP Soma İlçe Başkanı Levent Elbinsoy, İyi Parti Soma İlçe Başkanı Vehbi Çiçek ve partililer katıldı.

     Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda konuşma yapan Soma Belediye Başkan Adayı Abdullah Saka, “Soma’da hizmete dönük hiçbir yatırım yok. Hep bir avuç rantiyecinin Soma Belediyesi onların olmuş. Onların çıkarları için uğraşmış. Ayrıcalıklı bir grup oluşmuş Soma’da. İhaleler onlarda, işletmeler onlarda, her şey onlarda. Ama hizmete dönük hiçbir şey. Bir sinema salonu yok, bir kongre merkezi yok. Bir kültür merkezi, bir gençlik merkezi yok. Kadın sığınma evi yok. Hayvan barınağı yok, burada çocuklarını emanet edebilecekleri bir kreş yok. Bir yaşlı bakım evi yok. Bunların hepsi sosyal belediyeciliktir. Nerde bunlar? Niye yapmadınız? Sizin derdiniz imanınız birilerinin ceplerini mi doldurmak? Soma bu 15 yılda bakımsız kocaman bir köy oldu. İçinde yaşarken bunu anlayamıyoruz” dedi.

 “Süs biberi gibi oturuyorlar”

Belediyenin hoyratça harcamalarından biri de şudur: Soma biz belediye başkanı seçiyoruz. 2014’teki yerel seçimlerde belediye başkanını seçtik. Soma Belediye Başkanı 3 tane Belediye Başkan Yardımcılığı kadrosu tahsis etti. Kim bunlar; İbrahim Demiraslan, Ali Tulup ve Temel Korkmaz. Bu Belediye başkan yardımcısının maaşı 6 bin TL. SGK ve vergi giderleriyle birlikte 10 bin TL maaş. Altlarına kiralık makam aracı. Yakıt, bakım-onarım giderleriyle birlikte, kira giderleriyle birlikte bir belediye başkan yardımcısının maaşı 15 bin TL’yi geçiyor. Bu ne demektir, 1 ayda 50 bin TL bu adamlara sırf mevkii makam ve para verildin diye. Orda süs biberi gibi oturuyorlar, hiçbir şey yaptıkları yok. Belediye Başkanı bu konuyla ilgili yetkili. 1 Ayda 50 bin, 12 ayda 600 bin, 5 yılda 3 trilyon paramız heba olmuş. Bu 3 trilyona Soma gibi bir ilçemizde hizmet yapılabilir. Bakın kimlere çalışmış Soma Belediyesi. Yapılmayanları görüyoruz. Soma halkıyla ilgili bir şey yok.  Biz arkadaşlarımızla birlikte belediye yönetimine talip olduk. Bu belediye yönetiminde eğer önümüzdeki dönem bizler kazanırsak, bazı hizmetleri sizlerle birlikte yapmak istiyoruz” dedi.

   Başkan Adayı Saka konuşmasının ardından Millet İttifakı Belediye Meclis Üyelerini tek tek çağırarak tanıttı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Saka Ben Köylünün Sorunlarını BiliyorumÖnceki Haber

Saka Ben Köylünün Sorunlarını Biliyorum

Savaştepe Tren Garında CinayetSonraki Haber

Savaştepe Tren Garında Cinayet

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar