Soma Darkale Mahallesinde Kuduz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hayvanın Dolaştığı Yerler İlaçlandı.

Manisa’nın Soma ilçesi Darkale Mahallesinde  İneğin kuduz olması tedirginlik yarattı.

Soma’ya 3 km uzaklıkta tarihi mahalle olan köyde kuduz vakasının görülmesi üzücü bir olay olarak karşılandı.

Köy halkı cami hopörlerinden anos edilerek  mahallede kuduz vakasının yaşandığını  köyde bulunan hayvanların aşılanması için

Caminin yanında bulunan meydana hayvanlarını getirmeleri istendi.

İlçe Tarım Hayvancılık Müdürlüğü hayvanları aşılarken kayıt altına alındı vatandaşlarımız uyarıldı. 

Darkale Mahalle Muhtarı Mustafa Güven, mahalle sınırları içersinde yaklaşık 10 gündür başıboş olduğu düşünülen büyükbaş bir İneğin zar zor yakalandığını belirterek şu ifadelere yer verdi, "Mahallemiz sınırları içersinde büyükbaş bir sığır başıboş bir şekilde gezerken köylüler tarafından fark edilerek bize haber verildi. Bizde hayvanda bir tuhaflık sezdiğimiz için hemen durumu ilgili yerlere bildirdik. Jandarma, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bilgi verdik. Ardından zorda olsa hayvanı yakaladık. Hayvanın sahibinin gelmesiyle kendisine teslim ettik. Ancak götürürlerken yolda hayvan ölmüş." 

İlçe Tarım Müdürlüğü veterinerleri tarafından hayvandan örnekler alındığını kaydeden Muhtar Güven, "İlçe Tarım Müdürlüğü veterinerleri tarafından hayvan kuduz şüphesiyle dezenfekteli bir şekilde gömüldü. Gömülmeden önce de test için numuneler alındı. Yapılan incelemelerde hayvanın kuduz olduğu tespit edildi. Şimdi de köyümüzde bu hayvanla temas eden vatandaşlar kuduz hastalığına karşı aşılandı. İlçe Tarım Müdürlüğü de köyde bulunan tüm hayvanları aşılama çalışmalarına başladı. Öte yandan mahallenin genelinde veterinerler tarafından ilaçlama çalışmaları oldu. İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri mahalle sakinlerine yönelik önümüzdeki günlerde seminer düzenleyecek. Bazı önerilerde bulunacaklar." dedi.  

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BU UCUBE KİTABIN DAĞITIMINI HEMEN VE DERHAL DURDURUNUZ!Önceki Haber

BU UCUBE KİTABIN DAĞITIMINI HEMEN VE DER...

AK Parti Eski Meclis Üyesi ÖldürüldüSonraki Haber

AK Parti Eski Meclis Üyesi Öldürüldü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar