Soma Devlet Hastanesinde Neler Oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Soma Devlet Hastanesinde doktor durmuyor. Son 1 ay içerisinde hastaneden 10 doktor çeşitli nedenlerle ayrılırken yerlerine ise yenileri doldurulamıyor.

Bölgenin en büyük hastaneleri arasında yer alan ancak doktor sıkıntısı yaşanan hastane de gelenlerde durmuyor. Bölgeden de rağbet gören hastanede yetersiz kadro nedenle doktorlar iş yükünden ötürü geldiği gibi gidiyor.

Vatandaşlar,  "Soma Devlet Hastanesi çevre konumu itibarıyla çok önemli yer teşkil ederken madenlerde ve diğer kurumlarda sigortalı sayısı diğer hastanelere göre hayli fazla. Soma’nın hekime ihtiyacı var.

Yapılan konuşmalarda hekimlerimiz geliyor gidiyor derken bu duyulan şeyler üzücü. Manisa’nın vekili var. Yarın bu millete ne diyecek. Hep beraber göreceğiz Soma’da devlet hastanesinde son 4 senedir kadrolu nöroloji hekimi ve son 2 senedir kadrolu üroloji hekimi son 1,5 senedir dermatoloji hekimi yokluğu varken bunun üstüne son bir ayda hastaneden 3 genel cerrahi uzmanına 3 anestezi uzmanı 2  çocuk uzmana ve 1  dahiliye uzmanı Göz hekimi  2 pratisyen hekim istifa ve tayin şeklinde ayrılış dilekçelerini verdikleri öğrenildi. Alınan duyumlara göre. Bunun nedeni nedir. İnanın dışarıdaki vatandaş bile konuşmuyor. Çalışma şartları koşullar hekimleri bu duruma getirmiş olabilir. Soma Devlet Hastanesi'nin Kırkağaç dahil çevre ilçelerin de hasta yükünü     karşılamasına rağmen Akhisar ve benzeri hastanelere göre hekim sayısında eksik kalınması hastanedeki kadroların doldurulmaması mevcut kadroların olması gerekenden çok az sayıda tutulması ve bu da iş yüküne rağmen çalışma koşullarını zorlaştığı öğrenilirken  Hekimler  bu şartlarda başka yerlerde,  özel hastanelerde çalıştıklarında daha iyi daha rahat olacaklarına emeklerinin karşılığını alacaklarına inanıyorlar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adli Yıl Açılışında Manisa Soma Temsilcisi Saka Davalar Nedeniyle Kimse Hedef GösterilmesinÖnceki Haber

Adli Yıl Açılışında Manisa Soma Temsilc...

En Yüksek Teklifi Somadaki İhale Canbeyler Şirketi VerdiSonraki Haber

En Yüksek Teklifi Somadaki İhale Canbeyl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar