Soma Emniyet Müdürü Açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Soma Emniyet Müdürü Açıkladı
Somalılar
'Emniyette'
 
Soma İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Akol 2018 yılını değerlendirdi. 2018 yılında 135 bin araç sorgulandığını ve 10 bin araca ise hatalı parklar dolayısı ile ceza yazıldığını belirtti.
 
Soma İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Akol 2018 yılı ile ilgili değerlendirmede bulundu. 
'Hırsızlık olayları azaldı'
 Manisa'nın 5 büyük ilçesine göre Soma'nın çok iyi durumda olduğunu dile getiren Akol 'Manisa'nın 5 büyük ilçesine göre istatistiki olarak en iyi durumda olan biziz diyebilirim. 
2018 yılını iyi bir durumda bitirdik. Suçları 5 başlık altında değerlendirdik. Kişiye karşı suçlar, mala karşı suçlar, millete karşı suçlar, takibi gereken suçlar ve topluma karşı suçlar diye değerlendiririz.
İstatistik olarak mala karşı suçlarda azalış, topluma karşı suçlarda artıştır. Mala karşı suçlarda en belirgin olan hırsızlık olaylarıdır. Topluma karşı suçlarda ve mala karşı suçlarda iyileşmemiz var. Mala karşı suçlarda 2017-2018 yılları arasında kıyaslarsak %15 azalış, Topluma karşı suçları kıyaslarsak %23'lük bir artış var. 2017-2018 yıllarında en çok artış gösteren kasten yaralama dediğimiz olaydır. Soma'nın 95 bin nüfusa bakıyoruz. Türkiye'nin her yerinden insan bulunuyor. Genel duruma baktığımızda çok iyi bir ilçeyiz. Sukunetli bir ilçeyiz amacımızda bu sukuneti korumak ve devam ettirmek. Evde hırsızlık olaylarında %50'lik azalma, Aydınlatmada %30 artış,  İşyeri hırsızlığında %40 azalma aydınlatmada ise %5 artış, Diğer hırsızlık ortalamalarında ise %15'lik azalma var. Suçu aydınlattığımız zaman mümkün olduğunda 4 duvar arasında tutarsak vatandaşın canı daha az yanıyor. Önemli olan da vatandaşın canının yanmamasıdır'dedi.
'Somalılar uyuşturucuya duyarlı'
Soma'da 2018 yılında 3 kilo esrar ele geçirildiğini ifade eden Akol 'Vatandaşlarımızın en duyarlı olduğu konulardan biri ise uyuşturu. Uyuşturucu konusunda da 2017-2018 yılını kıyasladığımızda iyi bir gelişmemiz var.  2018 yılında toplamda 3 kilodan fazla esrar, 1000'e yakın hap ve diğer kullanılabilir bonzaidir. Bonzai kullanımı Soma'da çok az. En kötü uyuşturucu maddesi olan bonzai en tehlikelidir. 2017 ile kıyasladığımızda yakalamada ve ele geçirdiğimiz mallarda muazzam bir artış var. 2018 yılı içinde 100'den fazla kişiyi almışız. Bilinen kişileride sürekli kontrol altında tutmaya çalışıyoruz.'dedi.
'111 kişiye alkolden ceza'
Alkollü araç kullanımı konusunda çok hassas olduğunu dile getiren Emniyet Müdürü Akol 'Benim çok üzerinde durduğum alkollü araç kullanımı ise 50 promili geçtiğinde cezaya tabidir. Belli bir promili geçtikten sonra da adli işlemi gerektiriyor. 2018 yılında 111 kişiye alkollü araç kullanmaktan adli işlem yapmışız'dedi.
'53 bin şahıs ve 135 bin araç sorgulandı'
Önleyici polislikte araç ve şahıs sorgulamalarının çok önemli olduğunu dile getiren Akol '2017 ve 2018 yılları arasında önleyici çalışmamız içinde araç ve şahıs  kontrolleri de yapıyoruz. 2018 yılı içerisinde 53 bin şahıs kontrol etmişiz. 476 şahsın da çeşitli suçlardan yakalaması olduğunu tesbit ederek gerekli işlemlerini yapmışız. Trafik işlemleri ile birlikte asayiş uygulamalarında yapılan sorgularda ise 135 bin araç sorgulamışız. Önleyici polislikte bu işlemler çok gereklidir'dedi.
Vatandaşlarımızın en çok muzdarip olduğu bizlerinde muzdarip olduğu konulardan bir tanesi de trafik konusu. Bu Soma ile alakalı bir durum değil, tüm Türkiye'de alakalı olan bir sorundur. Trafik amaçlı yaklaşık 45 bin araç kontrol etmişiz ve 20 bin araca da cezai işlem uygulamışız. Toplam 4 milyonun üzerinde 2017'de 2 milyonun üzerindeyken bu yıl 4 milyonun üzerinde cezai işlem uygulanmıştır'dedi.
'10 bin araca hatalı parktan ceza'
Emniyet Müdürü Mustafa Akol 'Gürültü yapan araçlar konusunda benim bir antipatim vardı. O konuda da azalış var. Bu konuda da önemli ölçüde sonuç aldık. 
2.100 araca egzos ve müzikten ceza yazmışız. 500'den fazlasını da ben bizzat kendim yazdırdım. 
10 bine yakın araca hatalı parktan cezai işlem uygulandı. Trafiği tıkayan, yaya geçitlerine, engelli geçişlerine park eden araçlara, kaldırıma çıkan araçlara yönelik bu tarz cezai işlem uyguluyoruz. Sürücü belgesinden 417 vatandaşımıza cezai işlem uygulamışız. Yarısından çoğu ise alkolden dolayı ehliyetini geri aldığımız şahıslardır'dedi.
9 gece bekçimiz göreve başlayacak ama Manisa'da 2 haftalık eğitimden geçecekler.'dedi.
28 noktada 105 Mobese kamerası olduğunu dile getiren Emniyet Müdürü Akol ' 10 kameranın daha ilave olacağını sözlerine ekledi.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SAKA, ORDULU VE KÜTAHYALILARLA BULUŞTUÖnceki Haber

SAKA, ORDULU VE KÜTAHYALILARLA BULUŞTU

Enerji Muhatapları Fuarda BuluşacakSonraki Haber

Enerji Muhatapları Fuarda Buluşacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar