Soma Şehidini Dualarla Uğurladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Babanın Sözleri AnlamlıydıOğlumun düğününe hoş geldiniz. 34 yıldır imam olarak görev yapmaktayım. Hutbede, minberde ve kürsüde hep şehitlik mertebesini anlattık. Sizlere sabrı cemili anlatmaya çalıştık ama gelin görün ki bugün artık sıra bende. Cenab-ı Allah bu imtihanı bizlere kazandırmayı nasip etsin. Vatanımız bölünmez, bayrağımız inmez, minarelerden ezan sesimiz dinmez inşallah. Birlik ve beraberlik içinde değerli komutanlarım ve onun emrindeki Fatih'imin bıraktığı yerden silah arkadaşları inşallah devam edecekler." dedi.
 Irak'ta şehit olan Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan son yolculuğuna uğurlandı
Irak'ın kuzeyinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Deniz Piyade Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan'ın cenazesi, Manisa'nın Soma ilçesinde toprağa verildi.
 
Hava yolu ile Akhisar ilçesindeki askeri havaalanına getirilen şehit Durhan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, ailesi tarafından teslim alındıktan sonra helallik alınması için Atatürk Mahallesi'ndeki imam olan babasının görev yaptığı Hayber Camisi'ne götürüldü. 
 
Şehidin cenazesi, babaevinde edilen duaların ardından Vali Muzaffer Ecemiş Kapalı Spor Salonu önündeki meydana götürüldü. 
 
Burada yeni tip koronavirüs tedbirleri altında gerçekleşen törende cenazeye katılanlara sık sık "sosyal mesafeye uymaları" yönünde uyarılar yapıldı.
 
Soma Belediyesi ekipleri, cenaze törenine katılanlara hijyenik maske dağıttı, vatandaşlar törene dezenfektan törenlerinden geçirilerek alındı. 
 
Şehidin cenazesi, imam olan babası Halil Durhan'ın katılımcıların, aralarında mesafe bırakarak kıldırdığı cenaze namazının ardından ilçe şehitliğinde toprağa verildi.
Şehidin abisi Halil Durhan ve Kız kardeşi Rümeysa Durhan güçlükle ayakta dururken, Rümeysa Durhan abisini asker selamı ile uğurladı
 Şehit babası Durhan, cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada, "Oğlumun düğününe hoş geldiniz. 34 yıldır imam olarak görev yapmaktayım. Hutbede, minberde ve kürsüde hep şehitlik mertebesini anlattık. Sizlere sabrı cemili anlatmaya çalıştık ama gelin görün ki bugün artık sıra bende. Cenab-ı Allah bu imtihanı bizlere kazandırmayı nasip etsin. Vatanımız bölünmez, bayrağımız inmez, minarelerden ezan sesimiz dinmez inşallah. Birlik ve beraberlik içinde değerli komutanlarım ve onun emrindeki Fatih'imin bıraktığı yerden silah arkadaşları inşallah devam edecekler." dedi.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ŞEHİDİMİZ İÇİN İLK TÖREN HAKKARİ’DE DÜZENLENDİÖnceki Haber

ŞEHİDİMİZ İÇİN İLK TÖREN HAKKARİ’DE DÜZE...

Üreticiden Alalım.Mahalle Bakkalını UnutmayalımSonraki Haber

Üreticiden Alalım.Mahalle Bakkalını Unut...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar