MADEN İŞ SENDİKASI

Soma!da Yaşadığımız İçin Eksiklerini Gören Ve Bilen Birisiyiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Soma!da Yaşadığımız İçin Eksiklerini Gören Ve Bilen Birisiyiz

Organize Sanayi Bölgesi’nin parselizasyon işlemlerinin tamamlandığı ve 48 tapunun teslim alındığını belirten Ak Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, Soma OSB, Teşvik’te en avantajlı 2. bölge konusumda’dedi.

Organize Sanayi Bölgesi’nin 48 fabrika yapımı için arsa tapusu çıktığı müjdesini veren Ak parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan’17 ilçemizin tamamında Cumhur ittifakı benimsendi ve et tırnak gibi hareket ediliyor. Milletimiz de Cumhur İttifakına teveccüh gösteriyor. Pazar günü Manisa Büyükşehir Belediyesi ve 17 ilçe Belediyesini Cumhur İttifakı olarak kazanacağımıza inanıyorum. Soma’da propaganda döneminin başladığı günden itibaren bir arada çok güzel programlar yaptılar.

Başkan adayımıza da tam manası ile sahip çıkarak destek oluyorlar. Önümüzdeki son 3 günde de çalışmalarımıza aynı hızla devam edeceğiz. Pazar akşamı hem Soma’da hemde diğer ilçelerimizde Cumhur İttifakının zaferini ilan edeceğiz. Başkanımız önümüzdeki dönem ile ilgili bazı çalışmalarından bahsetti. Soma’ya yeşil alanlar kazandırılması noktasındaki çalışmalar çok kıymetli. Soma’da böyle bir eksiğimiz maalesef vardı. Vatandaşlarımızdan ailemizle birlikte bizim vakit geçirebileceğimiz alanların yeterince bulunmadığını yönünde eleştriler alıyorduk. Soma Çevresinde ve dışında bir çok oyun alanı ve yeşil alan oluşturulmasına karşın büyük mesire alanları noktasında adım atılamamıştı

. Cumhurbaşkanımızın Türkiye Genelinde başlattığı Millet bahçeleri için Soma’da adım attı. Soma’da da inşallah şehir içinde 2 tane şehir dışında da 2 tane olmak kaydı ile 4 büyük alan tesbit edildi. Sevişlerdeki proje hayata geçirildi. Millet Bahçelerimizin yapımı konusunda Çevre Bakanımızla da görüşmeler yaptık. Bakanlığımızında buralara sağladığı destek ile önümüzdeki dönem başkanımıza yetki verildiğinde buralar Soma’ya kazandırılacaktır. Toplamda 250 bin metrekare gibi bir yeşil alan kazandırılması söz konusu. Oldukça büyük bir miktar. Somamızın hizmet noktasında neye ihtiyacı varsa onların takipçisi olmaya gayret ediyoruz

. Bu şehirde yaşadığımız için eksiklerini gören ve bilen birisiyiz. Soma yatırım konusunda en önemli olduğunu düşündüğüm Organize Sanayi Bölgesi için önemli bir aşamaya geldik. Yılbaşından itibaren OSB’de parselizasyon çalışmaları başlamıştı. Bugün itibari ile Parselizasyon çalışmaları bitirildi. Arkadaşlarımız tapuları sabah aldılar. Son dönemde yalan dolan diyenler vardı. 48 fabrika arsa tapusu, 14 yeşil alan arıtma tesisi sosyal tesis ve idari binalar gibi alanların tapusu olmak üzere 62 tapu önümüzde. Şuan kanalizasyon, atık su, elektirk, temiz su, bilişim altyapısını hazırlama çalışmaları devam ediyor. Kaymakamımız ile görüştük, Proje için teklifler alınıyor

. Ödenek zaten hazır vaziyetteydi. Proje hazırlanması için gerekli bütçeler hazır. Bu yıl içinde altyapı çalışmaları başlayacak. Arsalar çıktığı için arsa tahsisleri bugünden itibaren yapılmaya başlanacak. Seçimden sonra özellikle İzmir, Bursa ve İstanbul bölgesindeki yatırımcılar ile görüşülüp yatırımcıları burada yatırım yapmaya davet edilecek. İzmir-İstanbul Otoyolunun bitişiğinde olması nedeni ile coğrafi konumu olarak güzel bir yerde. Cazip bir bölgede. Tren yoluna yakın, Çandarla Limanına da yakın mesafede. Gerekli ilgiyi göreceğine inanıyorum. Teşvik bakımından ise en avantajlı 2. bölge konumunda. İlk etap tamamlandığında 2. kısmında kamulaştırma çalışmalarına hemen başlayacağız. Soma OSB en az 2500-3000 kişiye iş imkanı sağlayacak bir projedir. Bunun yanı sıra nakliye ve esnafımıza ek katma değer sağlayacağına inanıyorum’dedi.

Soma’da yapılan çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Milletvekili Av. Mehmet Ali Özkan şu sözlere yer verdi;

– Çevre yolumuzda ise Turgutalp kısmında kamulaştırma sorunumuz vardı. Mahkeme süreçlerinin tamamlanmasının ardından müteahhit çalışmaya başladı. 2 ay gibi bir süre içinde hastane kavşağı tamamlanmış olacak. Atatürk Caddesine giriş çıkış bağlantı yollarında çalışma başladı. Soma her anlamdaki ihtiyaçlarını takip ediyoruz.

– Eğitim konusunda 28 derslikli ortaokul için hayırseverimizin desteği, Devlet işbirliği ile 7-8 milyonluk bir eğitim yatırımımız 1-1,5 yıl içinde kazandırılmış olacak. Eğitim konusunda Soma çok iyi durumda. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu haricinde eksiğimiz yok diye biliriz. Manisa’da değil diğer tüm illere nazaran bina konusunda bu kadar iyi durumda olan başka bir ilçe olduğunu zannetmiyorum.

– Devlet Hastanemizin fiziki olarak hiçbir sorunu yok. Manisa’nın en güzel hastanelerinden bir tanesi. Son 3 ay içinde gerek uzman, gerekse pratisyen hekim olarak çok sayıda doktorumuzu göreve başlattık. Şuan 2 veya 3 branşta eksiğimiz var onlarda Mayıs ayında tamamlanmış olacak. Hastane yönetimi güzel işler yapıyor. Helikopter ambulans ile bir hasta nakli gerçekleştirmiş. Şuan Manisa’da Helikopter Ambulans inebilecek pisti olan tek hastanemiz Soma’da, adına Helipot deniyor. Üniversite hastaneleri, özel hastaneler de bunlara dahil hiçbir hastanede yok. Adeta bölge hastanesi gibi çalışıyor. Bizlerde doktor ve diğer sağlık personeli noktasındaki eksiklerini yakınen takip ediyoruz. Beşyolda bulunan eski hastane yerine de 40 ünitlik ağız diş sağlığı hastanesi yapacağız. Bakanlığımızın yatırım programına alındı.

– Fakülte ile ilgili Soma’da bazı iş adamlarımız ile görüştük. Yasal prosedür var. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile onaylanıyor. Soma’da da fakülte ile ilgili alanımız var.

2831 MADEN İŞÇİSİ İÇİN NE DEDİ

– Işıklar ve Ata Bacası ocaklarında çalışan işçilerin tazminat alacakları var. Hukuken TKİ’nin sorumluluğu yok. Olsaydı zaten TKİ Devlet kurumudur asla ödememezlik gibi gir durum söz konusu değildi. Ancak bizim gerek TKİ Genel Müdürlüğü ve gerekse Enerji Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bunların bir kısmının ödenmesini sağladık. Geride 32 Milyon civarı rakam ile 12 milyon esnafların alacak olduğu toplam 43 trilyon gibi bir meblağ söz konusu. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz ancak kesin bir netice yok. Enerji Bakanımız ile görüşmeler yaptık olumsuz bakmıyor, geçmişte yapılan ödemeler de onun talimatı ile yapılmıştı. Maliye bakanımız ile de görüşerek arkadaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek için çalışıyoruz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaşlı Kadın Kendini AstıÖnceki Haber

Yaşlı Kadın Kendini Astı

  Nalıncı Keseri Gibi Her Şeyi Kendinize YontmayınSonraki Haber

  Nalıncı Keseri Gibi Her Şeyi Kendiniz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar