Somada Bayanlar Ağaçları Bizde Budarız Dediler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0

Bayanlar Artık Evde Değil Çalışılabiken Her Yerde.

Somanın Karacakaş mahallesinde düzenlenen zeytin budama kursuna ilgi artınca mahallede ikinci budama kursu düzenlendi.Soma Belediyesi, İlçe Tarım Gıda Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezinin ortaklaşa yürütüldüğü kursta mahallede yaşayan bayanlar budama işini bizde yaparız dediler.

Ziraat Yüksek Mühendisi Esra Erdal’ın Türkiyede artık bayanların çalışma hayatlarında her yerde olduğunu bir kezdaha belgelenmiş oldu.22 kişiyle başlanılan kursta zeytin budama kursuna katılan 22 bayana sertifikaları verilirken,20  bayanın’da kurslarının devam ettiği öğrenildi.

İlçe Tarım Gıda Hayvancılık Müdürlüğü yapılan sertifika töreninde İsmail Kaya  Yaptığı konuşmada budamanın önemini sağlıklı ağaçların nasıl yetiştirilebileceği konusunda bilgi verilirken,Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Erdinç,Kurslar açalım,bilinçli toplum bilinçli insan yetiştirelim dedi.

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene,Zeytin ziraatımızın eskiden bu yana olduğunu yapılan çalışmaların geleneksel yöntemlerle yapıyorduk.Şimdi artık öyle değil ziraatımız genişledi yapılan kurslarımızla mahallede yaşıyan halkımızı yapılan kurslarla tarımın bilinçli bir şekilde yapılmasını sağlıyoruz dedi.

Soma Kaymakamı Ahmet ALTINTAŞ  yapılan kurslar sonrası daha bilinçli ürünler yetiştirmemiz lazım .Artık ilimizde organik tarım başladı. Bu tarım her alanda çok önemli.Bu gün bakıyoruz. Yediğimiz içtiğimiz her şeyde ilaç kalıntıları var.

Bunlar birçok hastalık ortaya çıkarıyor.Kanser vakaları artıyor. Bizler ürettiğimiz ürünleri organik üretirsek toplum sağlığınına katkıda bulunacağız. Daha güzel satacağız dediler.

,Kursu  başarılı bir şekilde tamamlayan bayanlara sertifikaları verilirken, bağ budama makası,testere hadiye edildi.

 



 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahvehaneye Ateş Etmenin Nedeni .......Önceki Haber

Kahvehaneye Ateş Etmenin Nedeni .......

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi 1 Nolu Şube Seçimi YapıldıSonraki Haber

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Böl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar