Soma'da Gaziler Günü Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Soma Belediye Başkanı Ali Tulu'un Babası Kore Gazisi

Gaziler günü Soma Cengiz Topel meydanında gerçekleşti Çeleklerin konması saygı duruşu İstiklal Marşı'nın ardından Gaziler Derneği Başkanı Tuncay Afacan konuşma yaptı..
Cengiz Topel meydanında yapılan gaziler gününe  Soma Protokolü Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş Soma belediye başkanı Ali tulup, Garnizon komutanı personel asteğmen Mehmet Tiryaki, Cumhuriyet Başsavcısı, Mahir Kaygusuz Soma Emniyet Müdürü Mustafa Akol, ilçe müftüsü Sıddık Durmuş,AK Parti İlçe Başkanı M.Ali Aksoy ve yönetim kurulu  CHPİlçe Başkanı Levent Erbinsoy ve yönetim kurulu MHP İlçe başkan vekili Mehmet Eryiğit ve yönetim kurulu ,  daire amirleri halkın katılımı ile gerçekleşti

.
Gaziler derneği başkanı Tuncay Afacan yaptığı konuşmada bu kutladığımız Gaziler gününü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. Ve onun ilkeleri doğrultusunda ilerliyoruz. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış, Türk milleti

.

işgale alışmamış bir millettir. Bu uğurda kendisini çepeçevre sarmış düşmanlarına karşı savaşmış, zafer'den zafere koşmuş ecdadını örnek alarak Anadolu'da Kore'de Kıbrıs'ta Suriye'de canlarını hiçe sayarak Vatan millet bayrak aşkıyla tarihinde birçok savaşa girerek yüzünün akıyla çıkmıştır.

 

 Türk milletinin her ferdi sürdürdüğü hayattaki tecrübeleriyle bir sonucu olarak şehit ve gazilerimizin yazdığı, bu büyük destanları övünerek anlatmaktadır.

 Bizler rahat edelim diye canını veren şehidimi unutmadık. Gazilerimizi’de  unutmayınız.

 Kalbimizdeki yeriniz apayrı, sizlere imrenen gözlerle bakıyoruz. Gözlerinizdeki ışıltı bizlere tarihimizdeki derin destanlara alıp götürüyor.

 Unutmayınız ki emanetiniz emanetimizdir. Gözünüz arkada kalmasın dedi.

 Sonraları soma şehitliğine giden protokol Soma'daki şehitleri başında ve hayatını kaybeden gazilerin başında dua okudu çiçekler koydu. Sonraları belediye başkanı Ali tulup Babası Kore Gazisi Ali Rıza tulum başına giderek dua okudu ve protokol de Dua okuyarak ruhun şad etti.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şubesi Seçimlere GidecekÖnceki Haber

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şu...

Somalı Köylü Telefon Dolandırıcılarına Kapıldı.Sonraki Haber

Somalı Köylü Telefon Dolandırıcılarına K...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar