Soma'da İşçiye Verilen Sözler Tutulsun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Soma'da İşçiye Verilen Sözler Tutulsun

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Soma İlçe Başkanlığı maden işçilerinin ödenmeyen tazminatları hakkında açıklama yaptı. CHP İlçe Başkanı Levent Elbinsoy, “Verilen sözler doğrultusunda Eğnez mağduru işçilerimizin tazminatları ödendi. Ancak Uyar Madencilik, Işıklar ve Atabacası mağduru işçilerimize verilen sözler ise tutulmadı.” dedi.

CHP ilçe Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Bilindiği üzere Uyar Madencilik şirketi tarafından işletilen maden ocağı kapanmış, burada çalışan işçilerimiz ücretlerini, tazminatlarını ve sosyal haklarını alamayarak mağdur edilmişlerdi. 13 Mayıs 2014’de yaşadığımız maden faciasından sonra Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen Işıklar ve Atabacası maden ocaklarında çalışan işçilerimiz de işsiz kalmış, ne yazık ki bu işçilerimiz de tazminat ve sosyal haklarını alamamışlardı.

Uyar Madencilik, Işıklar, Atabacası ve Eğnez maden ocaklarında çalışan işçilerimiz el ele vererek giriştikleri hak arama mücadelesinde önemli sözler ve kazanımlar elde ettiler. Verilen sözler doğrultusunda Eğnez mağduru işçilerimizin tazminatları ödendi. Ancak Uyar Madencilik, Işıklar ve Atabacası mağduru işçilerimize verilen sözler ise tutulmadı.

Uyar Madencilik, Işıklar ve Atabacası mağduru işçilerimizin alacakları, çalıştıkları maden ocaklarının “rödovans” sözleşmesi ile işletilmesi gerekçe gösterilerek ödenmedi. Bu işçilerimizin alacaklarının ödenmesi için yasal düzenleme yapılması konusunda Ak Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, Ak Parti Grup Başkan Vekilleri Bülent Turan ve Özlem Zengin tarafından işçilerimize sözler verildi. Yine işçilerimizin Ankara’da bizzat görüştüğü Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı işçilerimize, yasal düzenlemenin sözünü verdi. Verilen sözlere rağmen rödovans sözleşmesi mağduru işçilerimizin haklarına yönelik bir düzenleme yapılmadığı gibi düzenlemenin yapılacağı konusu gündeme dahi getirilmedi.

RÖDOVANS İŞÇİYİ MAĞDUR EDİYOR.

Rödovans sözleşmesi işverenin hak ve menfaatlerini korurken ne yazık ki işçiyi mağdur ediyor ve işverenin insafına bırakıyor. Örneğin, Soma Kömür İşletmeleri’nin Işıklar maden ocağında çalışan işçisi rödovans sözleşmesi gerekçe gösterilerek tazminatını alamazken, Eğnez maden ocağında çalışan ve aynı işi yapan işçisi tazminatını TKİ’den alıyor. Yine bir işçi bir dönem Işıklar, bir dönem de Eğnez maden ocağında çalışmışsa, aynı işi yaptığı halde Eğnez ocağında doğan hakkını alırken, Işıklar ocağında doğan tazminat hakkını alamıyor. Ortaya çıkan bu hukuki eşitsizlik, kötü niyetli işverenleri korurken, işçiyi mağdur ediyor.

İŞÇİMİZE VERİLEN SÖZLER TUTULSUN
CHP Soma İlçe Başkanlığı olarak, mağdur işçilerimize yasal düzenleme ve ödeme sözü veren ancak bugüne kadar sözünü tutmayan Ak Partili yetkililere sesleniyoruz. Hz. Ali, “Verilen söz, vaktinde verilmesi gereken bir borçtur.” buyurmuştur. Sizlerde sözünüzün eri olunuz, işçilerimize verdiğiniz sözü tutunuz.
CHP Soma İlçe Başkanlığı olarak, verilen sözlerin takipçisi olacağımızı, tutulmayan sözleri ise bir bir ifşa edeceğimizi saygıdeğer Soma kamuoyuna beyan ederiz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Soma Nakliyeciler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Biz Kömürü Taşımaya Hazırız DediÖnceki Haber

Soma Nakliyeciler ve Motorlu Taşıyıcılar...

Bekçilere Yetkiler Geldi İşte O YetkilerSonraki Haber

Bekçilere Yetkiler Geldi İşte O Yetkiler

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar