Somalı Hemşerilerim Elinde Ne Varsa Verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Somalı Hemşerilerim Elinde Ne Varsa Verdi


6 Şubat sabahının erken saatlerinde meydana gelen zelzeleler sadece 10 ilimizi değil tüm ülkemizi yasa boğdu. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar, evlerine giremeyen milyonlarımıza sabırlar niyaz ediyorum.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de öncelikle enkaz altında kalanların kurtarılmasında sonra da yaşadıkları korkunç felaketin acısına bir nebze olsun merhem olabilmek için seferber olundu. Soma’lı hemşerilerimiz bu seferberlik için elinde avucunda ne varsa; hiçbir beklenti olmaksızın, hiçbir talimat çağrı beklemeksizin depremzedelerimizin faydasına sundu.

Felaket saatinden bugüne kadar Soma’ lı vatandaşlarımız ve kurumlarımız örnek bir dayanışma ve organizasyonla canları, gönülleri, sevdikleri, malları yaralı vatandaşlarımıza aşağıda kısaca özetlemeye çalıştığımız yardımlarda bulunmuşlardır.

* 15 BİN KONSERVE, 1500 KG KAVURMALIK ET

* 1048 ADET SOBA

* 5.488 TON KÖMÜR

* 13 KONTEYNIR, 6 SEYYAR WC, 1 SEYYAR WC VE DUŞ

* 22 ARAÇ (İŞ MAKİNASI, PİKAP, EKSKAVATÖR)

* 45 TIR AYNİ YARDIM (GIDA, GİYİM VB.)

An itibari ile ilçemiz sınırlarında depremzede ailelerimize evlerini, kalplerini açan hayırseverlerimizin gayretiyle 1200 kişiyi misafir ediyoruz. Onların gıda, giyim ve hijyen eksikliklerini giderebilmek için gençlik merkezimizi; ihtiyaç duydukları ev eşyalarını tamamlayabilmek için Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Spor Salonumuzu sosyal market haline dönüştürdük. Bu marketlerden şu ana kadar:

*252 AİLE TOPLAMDA 998 KİŞİYE AYNİ YARDIM (GIDA, GİYİM, EV EŞYASI VB.) geçici ikametgâhlarına ulaştırılmıştır.

Gerek deprem bölgesine gönderilen yardımlarda gerekse ilçemizde misafir ettiğimiz vatandaşlarımıza yapılan yardımlarda var gücüyle, tüm samimiyetleriyle ve olağanüstü gayretleriyle bizlere destek veren Soma’lı hemşerilerimize, gönüllü gençlerimize, öğrencilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, devlet memurlarımıza ve onların yöneticilerine, belediyemize, iş insanlarımıza en kalbi duygularla şükranlarımı sunuyorum.

Soma’mızın cefakar, fedakâr, korkusuz, yüce gönüllü madencilerine ayrı bir paragraf açma gereğini takdirlerinize sunuyorum. Hepimizin ekranlardan, sosyal medyadan müşahede ettiğimiz gibi madencilerimiz dokundukları hayatlar, kurtardıkları canlar vesilesiyle destan yazmışlardır. Tüm Türkiye’nin gönlünde taht kurmuşlardır; artık onlar sayesinde somamız her felaket dendiğinde ilk akla gelen değil, her felaket anında akla ilk gelen, hemen yardıma koşacağından emin olunan, beklenen olmuştur. Artık madencilerimiz ‘bir avuç kömür için ömür verenler’ değil; ‘kocaman hayatlar için ömürlerini hiçe sayanlar’dır. Allah onlardan razı olsun, ayaklarına taş değdirmesin.

İlçemizden deprem bölgelerine intikal eden 1601 madencimizin destansı mücadelesine olanak veren, onların sevkinden lojistiğine, iaşesinden kurtarma ekipmanına destek veren şirket yöneticilerimize de teşekkürlerimi sunmayı borç bilirim.

Mevla’mızdan dileğimiz bir daha böyle afetlerle bizleri sınamaması, yaşanan felaketlerden gerekli dersleri çıkarmamız, bilimin, fennin ve teknolojinin faydalarından istifade etmemizi sağlamasıdır.

                                                                                                                                                                                                Kamuoyuna sunulur…

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Somalı Madenciler Yuvaya DöndüÖnceki Haber

Somalı Madenciler Yuvaya Döndü

EGE BÖLGESİ ŞUBESİ’DEN ÜYELERİNE ÇOK ANLAMLI BİR HEDİYESonraki Haber

EGE BÖLGESİ ŞUBESİ’DEN ÜYELERİNE ÇOK ANL...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar