Somanın mezbahası yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kasaplar 40 km Çevre ilçelerde hayvan kestiriyorlar

Manisanın Soma İlçesinde  Mezbaha Kapandı.

Dünyanın 301 madenci ile tanındığı Somada Mezbaha hizmetleri Manisa Büyük Şehir tarafından kapatılınca Kasaplar Balıkesirin Savaştepe,Sarıbeylerde,İzmir,Bergamada Manisanın İlçelerinde hayvanlarını kestirmek zorunda kalıyorlar.

Kapanma nedeni olarak Somadaki mezbahanın kârlı olmadığı gerekçesiyle bir müstecile  kiraya verilmesi kiralayan kişinin ruhsatı kendi üstüne almak istemesi,yeniden ruhsat çıkarıyor gibi muamele görmesi,şartları yerine getirememesi nedeniyle mezbaha hizmetleri çalıştıramayınca mezbaha hizmetleri sonlandırılmış oldu.Somada bulunan kasapların talepleri daha önce olduğu gibi,Büyük şehirin bu mezbahıyı işletmesidir diye belirtirlerken maliyetlerin yükseldiğini belirten kasaplar yaklaşık 150 Bine yakın nifusta mezbaha hizmeti olmaması bir ayıptır deniliyor.Vatandaşlar ise Kırmızı et fiyatların yükseldiği yetmiyormuş gibi birde Somalı kasapların dışarıda hayvan kestirmeleri et fiyatlarını yükseltiyor dediler.

Hayvan kesimi yapılan Sarıbeylerde Somalı Kasaplardan Adem Kuşgözler Somada mezbahane olmadığı için Sarıbeylerde kesim yapıyoruz.Kapanma gerekçesi olarak  özelleştirilme,hiljen yok diye kapatılmış.150 Bin nifuslu yerde Mezbaha kapalı 20 Bin nifuslu yerde hizmet veriliyor.Memleketi hali bu dedi.

Mezbaha Konusunda görüşlerini aldığımız Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene şöyle dedi.

Ben İki dönemdir belediye başkanlığı yaptım bu üçüncü dönemimdir şimdiye kadar biz işletiyorduk.Bizden öncede diğer belediye başkanları işletti.40 Yıldır Somada hizmet veren bir mezbahamız vardı.Mevzuatı iyileştirmek için gerekli yatırımları yaptık.istenilen hizmetleri hiljenik koşullarda hayvanların kesimleri gerçekleştirildi.Satış yerlerine kadar soğutmalı arabamızla dağıtımını gerçekleştirdik.2014 Yılında yapılan Seçimler sonrası Manisa büyük şehir olunca 20 Ağustos 2014 devrettik.Devir almasından sonra yaptıkları ilk iş kesim ücretlerini zamlandırdılar,harçlarını artırdılar.İlk tepkiyi o zaman aldılar.Bu yetmiyormuş gibi mezbaha kârlı değil mezbahada toplanan para masraflarını karşılamıyor.bir takım eksiklikleri var gerekçesiyle mezbahayı kiraya verildi.Kiralayan kişi çalıştıramadı ve mezbaha hizmetleri sonlanmış oldu. kasaplarda,vatandaşlarımızda mağdur oldu.

Kasaplar farklı yollara tevessül ediyorlar

Kasap arkadaşlar 30,40km ileride hayvan kestirmek yerine bazıları kaçak kesim yoluna yöneliyor.Buda halk sağlığı açısından olusuz durumdur.

Hayvanlardan 100 den fazla Çeşit hastalık bulaşıyor

Veteriner kontrolü olmadan yapılan kesimlerde hayvanların hasta olup olmadığı belli değildir. Olumsuz sonuçlara neden olmaktadır.

Bizler 2017 senesine kadar gıda güvenliği belgemiz var.Yapılan yatırımlarımız var.Bunlardan 20 Kalem yatırım yapılmıştır

Soma belediyesinin eksiği vardır. Buda 250,300 Bin liradır bunu Büyük şehir eliyle tamamlanıp hizmete açılmasıdır dedi

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ELİ İşçi alımları sınavlarını iptal etti. Önceki Haber

ELİ İşçi alımları sınavlarını iptal etti...

Soma İlçesinde Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Pilav Hayırı YaptıSonraki Haber

Soma İlçesinde Ülkü Ocakları Eğitim ve K...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar